Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει την ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει την ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Έλληνες Γ.Τ.Π., Ηλίας Κασιδιάρης, Ναζί, Νεοναζί,

Τριγμούς στο πολιτικό σύστημα προκαλεί η πληροφορία ότι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, πρόκειται να αναλάβει την ηγεσία του εθνικού κόμματος «Έλληνες» του καταδικασμένου πρωτόδικα Ηλία Κασιδιάρη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Την πληροφορία επικαλείται το bankingnews.gr, με τον Α. Κανελλόπουλο να θεωρείται εγνωσμένου νομικού κύρους και, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, προφανώς αποτελεί την απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη.

Όλα αναμένεται να κριθούν στις 5 Μαΐου, όταν το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου λάβει τη σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες».

Το συγκεκριμένο Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τη νομιμότητα συμμετοχής ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων στην εκλογική διαδικασία.

Εφόσον επιτρέψει ο Άρειος Πάγος τη συμμετοχή του ακροδεξιού πολιτικού σχηματισμού «Έλληνες – Εθνικό κόμμα» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτού θα ηγηθεί ο Καλαβρυτινός -πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αντί δηλαδή του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Ο καταγόμενος από την Κέρτεζη Αχαΐας -που έχει υπηρετήσει και στην Πάτρα – ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονικό κράτος.

Το τελευταίο δίμηνο πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία προκειμένου ο κ. Κανελλόπουλος ν’ αναλάβει την ηγεσία των «Ελλήνων».

Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει τη μέρα που πρόκειται να διαλυθεί η Βουλή, πιθανότατα τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου.

Κύκλοι, άμεσα προσκείμενοι στον επικεφαλής, θεωρούν ότι ο Αρειος Πάγος θα επιτρέψει τη συμμετοχή των «Ελλήνων» στις εκλογές, διότι είναι «ακαταμάχητο το τεκμήριο αθωότητος του καταδικασθέντος “Χρυσαυγίτη” Κασιδιάρη», μέχρις ότου αμετάκλητα κριθεί ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση, με πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι «σχετική Κοινοτική Οδηγία κατισχύει του ελληνικού Συντάγματος και ο αποκλεισμός των «Ελλήνων» από τις εκλογές θα συνιστά συνταγματικό πραξικόπημα, για πρώτη φορά από το 1864».

Αν επιβληθεί, παρά ταύτα, αποκλεισμός, επισημαίνουν ότι στις πιθανές δεύτερες εθνικές εκλογές θα δοθεί σίγουρα «το παρών», χωρίς να προσδιορίζεται ο τρόπος που θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Αν δεν είναι υποψήφιος βουλευτής με τους «Ελληνες» στις 21 Μαΐου ο Ηλίας Κασιδιάρης, διευκολύνεται πιθανώς η κάθοδος στις κάλπες.

Ωστόσο, από το περιβάλλον του Αν. Κανελλόπουλου απορρίπτεται το ενδεχόμενο της… «θυσίας» του τέως βουλευτή.

Σχετικά άρθρα