Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο τσουνάμι αυξήσεων τιμών στα σούπερ μάρκετ – Εμπαίζει τους καταναλωτές ο Γεωργιάδης με δήθεν μειώσεις

Νέο τσουνάμι αυξήσεων τιμών στα σούπερ μάρκετ – Εμπαίζει τους καταναλωτές ο Γεωργιάδης με δήθεν μειώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Ακρίβεια, Νίκος Παπαθανάσης, Σούπερ Μάρκετ, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Νέο τσουνάμι αυξήσεων τιμών στα ράφια στα σούπερ μάρκετ προαναγγέλλουν στην πλειοψηφία τους οι βιομηχανικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις, με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να τρέχει ήδη με 15% και τον υπουργό Ανάπτυξης να φαντασιώνεται μειώσεις στις τιμές του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η εταιρεία Nielsen- Shopper Trends Event 2023 – σε δείγμα 32 CEO’s από το λιανεμπόριο και τη βιομηχανία, προκύπτει πως 7 στα 10 στελέχη της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου να επιβεβαιώνουν ότι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε νέο γύρο αυξήσεων στις τιμές μέσα στο έτος.

Το εύρος των ανατιμήσεων θα κινηθεί από 5% έως 10% ωστόσο ένα 6% των ερωτηθέντων εκτίμησε ότι οι αυξήσεις τιμών θα φθάσουν το 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίαστηκαν έως και τον Φεβρουάριο του 2023, η μέση αύξηση της τιμής στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα (FMCGs) διαμορφώθηκε στο 6% τη στιγμή που οι όγκοι πωλήσεων διατήρησαν σχεδόν σταθερή εικόνα στο -0,4% ενώ η αξία πωλήσεων ενισχύθηκε κατά 6,4%.

Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού, σύμφωνα με την έρευνα σε ποσοστό 80% οι καταναλωτές θεωρούν ότι το καλάθι από μόνο του δεν επαρκεί για το θέμα της συγκράτησης των τιμών ενώ 9 στους δέκα θεωρεί πιο αποτελεσματικό μέτρο τη μείωση του ΦΠΑ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του συνεχίζει το παραμύθι του περί μειώσεων τιμών, εμπαίζοντας τους καταναλωτές.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, με το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και φυσικά με το market pass, έχουν οδηγήσει στο να είμαστε η 6η χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα στα τρόφιμα και η 4η σε συνολικό πληθωρισμό, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση δύο καταστήματα σούπερ μάρκετ.

Σχετικά άρθρα