Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγωδία Τέμπη: Ακαταδίωκτο στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Τσίπρας: «Τι ακριβώς φοβούνται;»

Τραγωδία Τέμπη: Ακαταδίωκτο στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Τσίπρας: «Τι ακριβώς φοβούνται;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Εκτροχιασμός Τρένου, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τέμπη, Τρένο, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Γιαννούλης,

«Είθισται να λειτουργεί έτσι για να θωρακιστεί η ανεξαρτησία της επιτροπής» απάντησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος για το προκλητικό ακαταδίωκτο στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αναφορικά με τη διερεύνηση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μάλιστα, μετά από ερώτημα του αναπληρωτή τομεάρχη ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, αναφορικά με το αν ήταν αίτημα των ίδιων των μελών της επιτροπής ή κυβερνητική πρωτοβουλία το ακαταδίωκτο, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος αντέτεινε: «Δεν ξέρω αν το ζήτησαν».

Να σημειωθεί ότι αίσθηση έχει προκαλέσει πως μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση έθιξε το εν λόγω ζήτημα μετά την παρουσίαση της σχετικής τροπολογίας από τον υφυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική τροπολογία ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Επίσης, προβλέπεται πως τα μέλη της Επιτροπής «δεν δέχονται υποδείξεις ή οδηγίες».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Έρχεστε να ψηφίσετε σε αυτό το νομοσχέδιο το ακαταδίωκτο αυτών των τριών ανθρώπων της επιτροπής που εσείς ορίσατε για να σας ελέγξει.

»Και διερωτώμαι: Τι φοβάστε και θέλετε να μην διώκονται οι πραγματογνώμονες που ορίσατε;

»Την αλήθεια δεν υποτίθεται ότι θα κληθούν αυτοί να διερευνήσουν;

»Φοβάστε μην διωχθούν για την αλήθεια; Και, αλήθεια, οι ίδιοι το γνωρίζουν αυτό;

»Σας το ζήτησαν ή εσείς τους το προσφέρετε δίχως να το ζητήσουν;

»Το γνωρίζουν και ζητάνε ακαταδίωκτο;

»Γιατί ακαταδίωκτο; Τι ακριβώς φοβούνται;

»Όποιος θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια, δεν φοβάται.

»Η αλήθεια δεν φοβίζει κανέναν.

»Το σκοτάδι και η συγκάλυψη φοβίζουν.

»Και αλήθεια, εσείς ως κυβέρνηση τι ακριβώς κάνετε;

»Επικαλείστε το απόρρητο σε όσους καλούνται να αποκαλύψουν την αλήθεια και το ακαταδίωκτο σε όσους καλείτε να τη συγκαλύψουν. Αυτό κάνετε και αυτό είναι ντροπή.

»Είναι ντροπή γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με πενήντα επτά ανθρώπινες ζωές, με πενήντα επτά “γιατί” και με εκατομμύρια “γιατί” γιατί δεν είναι μόνο οι πένητα επτά οικογένειες, αλλά είναι όλη η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά άρθρα