Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αναστασιάδης διέψευσε τις «αντεθνικές θέσεις» του Μητσοτάκη στην Ανατ. Μεσόγειο κι ο Χατζηκωστής διέψευσε τον Αναστασιάδη

Ο Αναστασιάδης διέψευσε τις «αντεθνικές θέσεις» του Μητσοτάκη στην Ανατ. Μεσόγειο κι ο Χατζηκωστής διέψευσε τον Αναστασιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Κύπρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Αναστασιάδης, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed, Φυσικό Αέριο,

Ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος, με γραπτή δήλωσή του, στο δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», διέψευσε τις δηλώσεις του στον Κώστα Χατζηκωστή για τον εθνικά επιζήμιο ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Κώστας Χατζηκωστής απάντησε σε έντονο ύφος, διαψεύδοντας τη διάψευση του Νίκου Αναστασιάδη.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΕΣΤΙΑΣ», ο τέως πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή (!) των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Για τον ίδιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθούσε την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Α. Μεσογείου-Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης στη διάψευσή του αναφέρει:

«Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών, ημερομηνίας 25ης Μαρτίου 2023, επιθυμώ προς αποκατάσταση της αλήθειας, να δηλώσω τα ακόλουθα:

»(α) Το όλο δημοσίευμα βασίζεται σε ισχυρισμούς του εκδότη κ. Κωστή Χατζηκωστή που δυστυχώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα προβάλλει ως διαμηνυθέντα μεταξύ μας.

»(β) Τα όσα ισχυρίζεται ότι ελέχθησαν για τις θέσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή περί της αλλαγής έλευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, όχι μόνο δεν αληθεύουν αλλά και διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και το άψογο και άριστον της συνεργασίας μεταξύ εμού και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας καταγράφει.

»Συνεπώς η όποια απόδοση αντεθνικών θέσεων, ή παρεμβάσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού στις πολιτικές αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στις από κοινού συναποφασθείσες πολιτικές μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες», καταλήγει ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Χατζηκωστής διέψευσε τη διάψευση

Ακολουθεί η απάντηση του εκδότη Κώστα Χατζηκωστή στις δηλώσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ημερομηνίας 28/3/2023 στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε σχέση με τις αναφορές του στο βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτρέτα»:

«Λυπούμαι που πρέπει να διαψεύσω τα όσα ο διαψεύδοντας φίλος μου Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει, διότι γνωρίζει ότι όσες λέξεις χρησιμοποίησα είναι αυτές, που ο ίδιος μου είπε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

»Πρόκειται 100% για λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τα οποία ευσταθούν, ανεξαρτήτως των σκοπιμοτήτων, που θέλει τώρα να εξυπηρετήσει.

»Αν παρέλειψα δυο λέξεις είναι τα επίθετα, που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος.

»Το ήθος μου, αλλά και η αγάπη μου για την Ελλάδα, δεν μου το επέτρεπαν.

»Ουδείς και ουδέποτε από τους έξι προηγούμενους Προέδρους διέψευσαν έστω κι’ ένα ιώτα της μακροχρόνιας δημοσιογραφικής και αρθρογραφικής μου πορείας. Το ίδιο ισχύει και για το βιβλίο μου.

»Στα 10 χρόνια διακυβέρνησής του ο Νίκος Αναστασιάδης, κατέγραψε επίδοση να διαψεύδει τον εαυτόν του και σε πράξεις και σε λόγους.

»Ο καθένας παραδίδει τον εαυτόν του στην κρίση της αδέκαστης ιστορίας», καταλήγει ο εκδότης.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει τοποθετηθεί και ο Γιώργος Κατρούγκαλος: Επίθεση Κατρούγκαλου στον Μητσοτάκη για την υπονόμευση του αγωγού EastMed

Σχετικά άρθρα