Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοπεί η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος άφησε ο Σκρέκας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κοπεί η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος άφησε ο Σκρέκας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

Ανοιχτό είναι το τέλος της επιδότησης ρεύματος από τον Απρίλιο, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας την Τετάρτη στο 4ο Power & Gas Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως υποστήριξε η τόνωση του ανταγωνισμού και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου οδήγησαν τις τιμές των προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στο στόχο (15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα) που έθεσε η κυβέρνηση μέσω των επιδοτήσεων που δίνονται τους τελευταίους μήνες.

«Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο.

»Μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους» πρόσθεσε.

Ο κ. Σκρέκας ανήγγειλε επίσης ρύθμιση για τον ενεργειακό τουρισμό, δηλαδή την μετακίνηση καταναλωτών από τον έναν προμηθευτή στον άλλο αφήνοντας χρέη στον προηγούμενο, χωρίς ωστόσο να θίγεται το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή.

Οι τιμές Απριλίου

Μείωση στους τιμοκαταλόγους ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσε ήδη η ΔΕΗ, διαμορφώνοντας το οικιακό τιμολόγιο στα 16,5 λεπτά ανά Κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 Κιλοβατώρες, από 19,5 λεπτά που ήταν τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο.

Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρών η τιμή που ανακοίνωσε για τον Απρίλιο είναι στα 17,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 20,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Μάρτιο.

Πρέπει να σημειωθεί βεβαίως ότι για τον καταναλωτή οι ονομαστικές τιμές έχουν μικρή σημασία δεδομένου ότι η τελική τιμή που θα πληρώσουν συναρτάται από την επιδότηση που θα δώσει η πολιτεία, με την πολιτική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο να διαμορφώνει τους τελευταίους μήνες την τελική τιμή στα 15-16 λεπτά την Κιλοβατώρα.

Έτσι η αποκλιμάκωση των τιμών σημαίνει ότι θα χρειαστούν μικρότερα κονδύλια από το Ταμείο Ενεργειακής Ματάβασης για την επιδότηση της κατανάλωσης.

Σχετικά άρθρα