Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαπανίδου σε Μητσοτάκη: «Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι “θυσία”, αλλά έγκλημα»

Τσαπανίδου σε Μητσοτάκη: «Η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι “θυσία”, αλλά έγκλημα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκτροχιασμός Τρένου, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΠΑΣΟΚ, Πόπη Τσαπανίδου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τέμπη, Τρένο,

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου για την ομιλία του στο Μαρούσι, κατά την οποία ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «θυσία» νέων παιδιών στο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά 4 χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του» σχολίασε η Πόπη Τσαπανίδου τονίζοντας πως «η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι “θυσία”, αλλά έγκλημα».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν επίσης πως «αν μετά από 17 ημέρες κρυφτού και μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις, τουλάχιστον ας μην προκαλεί τις οικογένειες των θυμάτων και το πανελλήνιο».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Κυριακής μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στο Μαρούσι και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ.

»Και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά.

»Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Δεν είναι «θυσία» η τραγωδία στα Τέμπη κ. Μητσοτάκη

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Μαρούσι έκανε και το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός της καθυστερημένης συγγνώμης και της “άγνοιας” έδειξε τον αμετανόητο τρόπο άσκησης της εξουσίας του χαρακτηρίζοντας “θυσία” τον τραγικό θάνατο των 57 συνανθρώπων μας».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως “θυσία” για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα».

Κλιμακώνει, δε, την κριτική του σημειώνοντας πως «δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής.

»Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού», καταλήγει το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά άρθρα