Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Κάναμε διεθνείς συμφωνίες που μας ισχυροποίησαν

Νίκος Δένδιας: Κάναμε διεθνείς συμφωνίες που μας ισχυροποίησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στις έγκαιρες ενέργειες της Ελλάδας μέσα από τη σύναψη διεθνών συμφωνιών, με τρόπο που επέτρεψαν στη χώρα μας να μην αιφνιδιαστεί από τις τεράστιες δομικές παγκόσμιες αλλαγές, καθώς και στην αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ, αλλά και με μια σειρά από αραβικές χώρες, όπως την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία κ.ά., αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του στο ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ακόμα, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε στην επίλυση μακροχρόνιων γόρδιων δεσμών για την ελληνική εξωτερική πολιτική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Συμφωνία για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες με Ιταλία και Αίγυπτο.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την εκλογή της σε κεντρικές θέσεις διεθνών οργανισμών, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά η χώρα μας είναι υποψήφια για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και για την Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ είναι υποψήφια και για την εκλογή της ως μη μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η Ελλάδα διαχειρίζεται τις υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, και μέσα από την παρουσία της σε πολυεπίπεδα διεθνή fora, και την ίδια στιγμή, μέσω της ραγδαίας ανάπτυξης των διακρατικών σχέσεων, υπηρετεί την ελληνική επιχειρηματικότητα και την εξαγωγική δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα