Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας στον Καναδά – Γεωπολιτική ατζέντα με την ομόλογό του και κοντά στην ελληνική Διασπορά

Ο Νίκος Δένδιας στον Καναδά – Γεωπολιτική ατζέντα με την ομόλογό του και κοντά στην ελληνική Διασπορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Καναδάς, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα Τρίτη, 14 Μαρτίου, στον Καναδά, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα, κατά το διάστημα 14–15 Μαρτίου 2023.

Κατά την παραμονή του στην καναδική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών και η Καναδή ομόλογός του, Μέλανι Τζόλι, καθώς και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα έχουν συνομιλίες κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου, περί ώρα 08.45 (τοπική ώρα).

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα μεταβούν στο Μόντρεαλ.

Κατά την παραμονή τους εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών και η Καναδή ομόλογός του θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσουν προς τιμήν τους ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και το ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης».

Έπειτα, περί ώρα 14.45 (τοπική ώρα), οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί μαζί με την Καναδή Υπουργό Εξωτερικών τον ελληνο-ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά, κ. κ. Σωτήριο.

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, οι συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με την Καναδή ομόλογό του αναμένεται να καλύψουν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, τη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, την προσήλωση αμφότερων κρατών σε κοινές αρχές και αξίες και ζητήματα σχετικά με την ελληνική ομογένεια στον Καναδά ως συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά άρθρα