Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κων/νος Μπαλωμένος και Νόαμ Κατς: Ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας

Κων/νος Μπαλωμένος και Νόαμ Κατς: Ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), Διπλωματικό Σώμα, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Κώστας Μπαλωμένος, Νόαμ Κατς, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

O Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) Δρ Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, αποδεχόμενος πρόσκληση της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νόαμ Κατς.

Κύριος άξονας της συζήτησης αποτέλεσε η ανάλυση της επικαιρότητας στην Ελλάδα, καθώς και η εξέταση του περιβάλλοντος ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχολιάστηκε επίσης, το εξαιρετικό διμερές επίπεδο της Ελληνο–Ισραηλινής συνεργασίας και διερευνήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Τέλος, τονίστηκε, ότι ο ισχυρός διπλωματικός, στρατιωτικός και οικονομικός άξονας Ελλάδας – Ισραήλ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σχετικά άρθρα