Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χατζηδάκης: Και με την αύξηση ο κατώτατος μισθός θα είναι κάτω από 800 ευρώ

Χατζηδάκης: Και με την αύξηση ο κατώτατος μισθός θα είναι κάτω από 800 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατώτατος Μισθός, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργείο Εργασίας,

Προεκλογική φούσκα αποδείχτηκαν για άλλα μια φορά οι μεγαλόστομες υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκης για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μπορεί λοιπόν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του να έκαναν το προηγούμενο διάστημα λόγο για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, από 1η Απριλίου 2023, αλλά σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, καθώς η ημερομηνία πλησιάζει, αναγκάστηκε να αποκαλύψει μιλώντας στο MEGA, ότι και μετά την αύξηση ο κατώτατος μισθός θα συνεχίσει να κινείται κάτω από τα 800 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός δεν θα έχει το 8 μπροστά.

»Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%.

»Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν», είπε.

Ενώ υποστήριξε ότι ο «εθνικός πλούτος που προβλέπεται να φτάσει το 2%» πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί.

Και πρόσθεσε:

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού.

»Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί».

Όπως είπε, επικαλούμενος τον κίνδυνο «να κλείσουν οι επιχειρήσεις», «δεν είναι φιλεργατική πολιτική να κλείσουν οι επιχειρήσεις».

Μετά την τελευταία αύξησή του, ο κατώτατος μισθός έχει φτάσει τα 713 ευρώ μικτά, από 663 προηγουμένως.

Μένει να φανεί πόσο σημαντική θα είναι η «σημαντική αύξηση» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, την ώρα που ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τρέχει επί μήνες με διψήφια ποσοστά (14,8% σε ετήσια βάση ήταν τον Φεβρουάριο και οι επιμέρους δείκτες τροφίμων κατέγραψαν ποσοστά από 16,8% έως και 25%).

Επίσης, μια αύξηση που δεν θα οδηγεί τον κατώτατο μισθό πάνω από τα 800 ευρώ, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της ΓΣΕΕ, η οποία είχε προτείνει αύξηση της τάξης του 15,8%, δηλαδή κατώτατο μισθό στα 826 ευρώ.

Σχετικά άρθρα