Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινή δημόσια παρουσία Κώστα Καραμανλή και Προκόπη Παυλόπουλου με υψηλό συμβολισμό

Κοινή δημόσια παρουσία Κώστα Καραμανλή και Προκόπη Παυλόπουλου με υψηλό συμβολισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Προκόπης Παυλόπουλος,

Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες, ειδικά αυτή την περίοδο, αποτελεί η ταυτόχρονη δημόσια παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με τον τίτλο «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ» θα παρίστανται, το βράδυ της 20ης Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στην μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίο, ο μεν Κώστας Καραμανλής ως προλογίσας την έκδοση, ο δε Προκόπης Παυλόπουλος ως κεντρικός ομιλητής.

Στην πρώτη βιβλιοπαρουσίαση του «Γιαβόλ» θα παρευρεθούν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, ξένοι πρέσβεις, καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών, δίνοντας το έναυσμα σε μία σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν με αφετηρία την Αθήνα.

Στόχος είναι να κρατηθεί «ζωντανό», ακόμη και στην προεκλογική περίοδο, το ζήτημα των «νόμιμων και απαραγράπτων»-όπως συνηθίζει να λέει ο Π. Παυλόπουλος-αξιώσεων προς την Γερμανία για την περίοδο της Κατοχής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται και η τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου σχετικά με το Κατοχικό Δάνειο και τις Επανορθώσεις δεδομένου μάλιστα ότι ουδέποτε έπαψε να ανακινεί το ζήτημα και όπως υποστηρίζει στο βιβλίο του ο Γιώργος Χαρβαλιάς, πιθανότατα, αυτή του η συνήθεια, του στέρησε την υποψηφιότητα για μια δεύτερη προεδρική θητεία εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην παρουσίαση της 20ης Μαρτίου θα μιλήσουν ακόμη ο καθηγητής του Παντείου, πρώην πρέσβης και μόνιμος αντιπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Στέλιος Περράκης που είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Χάγη για το θέμα των αποζημιώσεων της σφαγής του Διστόμου, ο Ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, γνωστός για τις καίριες παρεμβάσεις του στα εθνικά θέματα, ο διπλωμάτης και συγγραφέας του βιβλίου «Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα», Αρης Ραδιόπουλος και η δικηγόρος Χριστίνα Σταμούλη, κόρη του αείμνηστου ευρωβουλευτή και νομάρχη, που διαχειρίζεται το αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη με σκοπό την διαρκή παρακολούθηση της Υπόθεσης του Διστόμου και γενικότερα του θέματος των πολεμικών επανορθώσεων.

Στο πάνελ θα βρίσκεται φυσικά και ο συγγραφέας, Γιώργος Χαρβαλιάς, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο διευθυντής της Εστίας και γνωστός δημοσιογράφος, Μανώλης Κοττάκης.

Σχετικά άρθρα