Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωστής Χατζηδάκης: Καλείται για εξηγήσεις στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Κωστής Χατζηδάκης: Καλείται για εξηγήσεις στο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Εργασίας,

Για εξηγήσεις ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καλείται ο υπουργός Εργασίας και δικηγόρος, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης σε βάρος του που διέταξε ο πρόεδρος του πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήσης Κωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζηδάκης είναι και δικηγόρος μέλος του ΔΣΑ σε αναστολή άσκησης επαγγέλματος λόγω της υπουργικής ιδιότητας.

Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, η έρευνα αφορά καταγγελία για αγνόηση των θεσμικών οργάνων του δικηγορικού σώματος, μετά από αναφορά δικηγόρου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΜεΡΑ 25, που ζήτησε να ελεγχθεί πειθαρχικά ο κ. Χατζηδάκης γιατί δεν δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος σχετικά με το θέμα της αύξησης κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων και τους παρέπεμψε στην γενική γραμματέα του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι προχώρησαν σε αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για την αύξηση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών από το 2023.

«Οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιστήμονες βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση και σε επίμονο κυβερνητικό οικονομικό διωγμό», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Ελλάδος.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρεται στο γεγονός ότι τη διετία 2020- 2021 που τα δικαστήρια έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα οι δικηγόροι έλαβαν μόνο την επιδότηση για κατάρτιση, παρά τη μεγάλη μείωση των δικαστικών πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό είχαν εκδώσει και ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπου κατήγγειλαν για άλλη μία φορά την κυβερνητική στάση έναντι των δικηγόρων και την καλούσαν να στηρίξει άμεσα τον κλάδο, με την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του.

Σχετικά άρθρα