Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσουλάκης: Η Μεσόγειος θα καταστεί περιοχή φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης

Χρυσουλάκης: Η Μεσόγειος θα καταστεί περιοχή φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Μεσόγειος Θάλασσα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης, συμμετείχε με ομιλία στο Διεθνές Συνέδριο Υψηλού Επιπέδου «Sustainable Development and Regional Integration in the Mediterranean within the Current Context of Security Challenges and Threats», το οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα στη Σχολή Ικάρων μεταξύ 21 και 24 Φεβρουαρίου 2023, αφορούσε στην εξέταση της βιώσιμης ανάπτυξης και περιφερειακής ολοκλήρωσης στη Μεσόγειο εντός του τρέχοντος πλαισίου του γεωπολιτικού περιβάλλοντος στην περιοχή.

Συμμετείχαν πρέσβεις, αξιωματούχοι, στρατιωτικοί ακόλουθοι, εκπρόσωποι ξένων στρατιωτικών αποστολών και καθηγητές Πανεπιστημίων από δεκαέξι χώρες.

Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα, με τίτλο «The Mediterranean: A sea of friendship and cooperation. Challenges and prospects», επικεντρώθηκε στο ρόλο των στρατηγικών συνεργασιών, των προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που προωθούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μεταξύ της ΕΕ και των μεσογειακών εταίρων της για την προαγωγή του κράτους δικαίου, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και για την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΠΕΑΔΣ, Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Ο κ. Χρυσουλάκης εστίασε στους βασικότερους τομείς, όπου ενυπάρχουν και οι μεγαλύτερες προκλήσεις, δηλαδή στη διεθνή ασφάλεια, στην κλιματική αλλαγή, στην μη-ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη και στην πολιτική αστάθεια, υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες της περιοχής της Μεσογείου συνιστούν βασικό εταίρο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταλήγοντας, ο κ. Χρυσουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα τελεσφορήσουν οι προσπάθειες των λαών και των κρατών της Μεσογείου για την εδραίωση διαρκούς ειρήνης στην περιοχή, καθώς και ότι, μέσω της συνεργασίας, η Μεσόγειος θα καταστεί μία περιοχή φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης.

Σχετικά άρθρα