Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Παππάς απαντά στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου: «Η δίκη αυτή ήταν πολιτική»

Ο Νίκος Παππάς απαντά στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου: «Η δίκη αυτή ήταν πολιτική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειδικό Δικαστήριο, Νίκος Παππάς, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καλογρίτσας,

«Όπως με Novartis και Siemens» σημειώνει με νόημα ο Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του στο Facebook μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή.

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS» αναφέρει ο πρώην υπουργός.

«Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο» τονίζει.

«Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο.

»Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική.

»Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”» υπογραμμίζει.

«Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα» εξηγεί ο Νίκος Παππάς.

«Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι.

»Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

»Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού.

»Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει ο πρώην υπουργός.

Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Δημήτρης Ασπρογέρακας λόγω προβλήματος υγείας αντικατέστησε τη συνάδελφο του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, η οποία αγορεύοντας είχε εισηγηθεί την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων.

Oμόφωνα το Δικαστήριο διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για περαιτέρω έρευνα.

Και αμέσως μετά η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάππα κήρυξε το τέλος των συνεδριάσεων του πέμπτου κατά σειρά του Ειδικού Δικαστηρίου ευχαριστώντας όλους τους παράγοντες για τη συμβολή τους στη διαδικασία.

Σχετικά άρθρα