Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κώστας Καραμανλής: Κοινή δήλωση από πέντε «γαλάζια» στελέχη για τη μη συμμετοχή του στις εκλογές

Κώστας Καραμανλής: Κοινή δήλωση από πέντε «γαλάζια» στελέχη για τη μη συμμετοχή του στις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρης Σπηλιωτόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Σάββας Τσιτουρίδης, Χρήστος Ζώης,

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην κατέβει ξανά υποψήφιος στις εκλογές ερμηνεύτηκε με διαφορετικούς τρόπους από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους.

Την δική τους άποψη εξέφρασαν με κοινή δήλωση τους πέντε «γαλάζια» στελέχη που υπηρέτησαν στις κυβερνήσεις Καραμανλή και συγκεκριμένα η Κρινιώ Κανελλοπούλου, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Χρήστος Ζώης, πρώην υπουργός, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, πρώην υπουργός και ο Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην υπουργός.

Η κοινή δήλωση:

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 20223

Η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μη συμμετάσχει στις επερχόμενες εθνικές εκλογές αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην παράταξη που υπηρέτησε,

Ο Κώστας Καραμανλής προσέφερε πολλά.

Με αμετακίνητη πίστη στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τα δημοκρατικά ιδεώδη, τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων και τον πολιτικό πολιτισμό διεύρυνε σημαντικά την παράταξη του.

Με κύρια έκφραση τον μεσαίο πολιτικό χώρο έθεσε το θεμέλιο λίθο ενός ελεύθερου και ανοιχτού πολιτικού χώρου με στόχευση στη σύνεση, το μέτρο και τη συναίνεση.

Μια παρακαταθήκη πού πρέπει να είναι σεβαστή από όλους.

Η παρακαταθήκη αυτή δεν υπηρετείται από τους άτεγκτους κληρονόμους της ιστορικής κομματικής συνέχειας αλλά από πράξεις και πρωτοβουλίες ευθύνης.

Στο επίκεντρο τους πρέπει να βρίσκονται η προσήλωση στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο του Κέντρου και στη συνεχή έγνοια για τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας που ειδικά τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται.

Σε αυτά πίστεψε, για αυτά αγωνίστηκε διαχρονικά ο Κώστας Καραμανλής.

Σχετικά άρθρα