Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικές αποζημιώσεις: “Χρυσή ευκαιρία η απόφαση της Ιταλίας”

Γερμανικές αποζημιώσεις: “Χρυσή ευκαιρία η απόφαση της Ιταλίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ιταλία, Κατοχικό Δάνειο, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η ιστορική αυτή απόφαση, που ουσιαστικά ανατρέπει αυτή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με το σκεπτικό ότι το επιχείρημα της ετεροδικίας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σε περίπτωση εγκλημάτων πολέμου, οφείλει να προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές και στην Ελλάδα” τονίζει με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής .

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας δίνει το ελεύθερο στους πολίτες που θέλουν να ζητήσουν αποζημιώσεις από την Γερμανία για τα εγκλήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πολίτες της χώρας μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος για μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσθέτει ότι η ασυλία των διαφόρων κρατών δεν ισχύει σε περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

“Η γενναία αυτή απόφαση πρέπει να συμβάλει στην υπέρβαση των όποιων δισταγμών και επιφυλάξεων εκδηλώνονται ακόμη και σήμερα από θεσμούς της ελληνικής πολιτείας» καταλήγει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σχετικά άρθρα