Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεισμός Τουρκία-Συρία: Ο Νίκος Δένδιας μίλησε με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιόχειας

Σεισμός Τουρκία-Συρία: Ο Νίκος Δένδιας μίλησε με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιόχειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Νίκος Δένδιας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννης, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Συρία, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Νίκος Δένδιας, πολύ ουσιαστικά και αποφασιστικά, μίλησε τηλεφωνικά με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιόχειας όχι για να του εκφράσει κενή συμπόνοια και κούφια λόγια συμπάθειας, αλλά για έμπρακτη ελληνική συνεισφορά, δηλαδή του ελληνικού κράτους, στον ελληνορθόδοξο λαό, τους Ρωμιούς της Αντιόχειας, περίπου 1,2 εκατ. άνθρωποι στη Συρία, 300.000 στον Λίβανο και σίγουρα 10.000 στην Αντιόχεια, απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων που αν και αραβόφωνοι στην πλειονότητά τους σήμερα δεν είναι Άραβες αλλά συμπατριώτες μας, αρχαίοι άποικοί μας στο Λεβάντε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ρωμιοί της Αντιόχειας

Ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter:

«Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

»Στο επίκεντρο, η καταγραφή αναγκών στις πληγείσες περιοχές της Εκκλησιαστικής Δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου και η συζήτηση για την ελληνική συνεισφορά για την αντιμετώπισή τους».

Ο Νίκος Δένδιας γνωρίζει την κατάσταση του γηγενούς ελληνορωμαϊκού πληθυσμού στη Μέση Ανατολή και έχει την έγνοια του από την αρχή της θητείας του.

Σχετικά άρθρα