Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Αυτός μοιράζει προεκλογικά επιδόματα και κατηγορεί τον Τσίπρα για παροχολογία!

Μητσοτάκης: Αυτός μοιράζει προεκλογικά επιδόματα και κατηγορεί τον Τσίπρα για παροχολογία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Επιδόματα, Κοζάνη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπουργείο Υγείας,

Την άποψη του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ).

Κατά την πάγια τακτική του ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι τάζει χρήματα που δεν υπάρχουν.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «τώρα τάζει 45 δισεκατομμύρια ευρώ από το γνωστό λευτόδενδρο της Θεσσαλονίκης, περισσότερα και από αυτά που έλεγε το 2015, για να βάλει μετά καμιά τριανταριά φόρους και να κόψει 17 φορές μισθούς και συντάξεις και να κλαίγεται τώρα για τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο ο ίδιος ψήφισε» και συμπλήρωσε:

«Άμα ξέρεις ότι δεν έχεις καμιά τύχη να κερδίσεις τις εκλογές, τάζεις ότι θέλεις».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τάξει χρήματα που δεν υπάρχουν και δεν θα διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Και ενώ ο κ. Μητσοτάκης έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, οι υπουργοί ανακοίνωναν ότι αυξάνεται στα 200 ευρώ το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για απασχολούμενους στον τομέα της υγείας, καθώς επίσης για υπαλλήλους που ανήκουν και υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ παράλληλα διευρύνονται οι ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να λάβουν το συγκεκριμένο είδος επιδόματος.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), που υπεγράφησαν προεκλογικά από τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Η ΚΥΑ που αφορά στο Πυροσβεστικό Σώμα συνυπογράφεται από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Οι αποφάσεις έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η.1.2023.

Σχετικά άρθρα