Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Έναρξη χορήγησης θεωρήσεων Σένγκεν στη Βεγγάζη

Λιβύη: Έναρξη χορήγησης θεωρήσεων Σένγκεν στη Βεγγάζη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικό Προξενείο Βεγγάζης, Λιβύη, Υπουργείο Εξωτερικών,

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, οι βίζες Σένγκεν για την Ελλάδα θα διεκπεραιώνονται μέσω του Κέντρου Αιτήσεων Βίζας που λειτουργεί η VFS Global.

Σε ανακοίνωσή του το Προξενείο επιβεβαίωσε ότι τα ηλεκτρονικά ραντεβού πρέπει να γίνονται μόνο μέσω της ιστοσελίδας ly-gr.gvcworld.eu/en.

Πρόσθεσε ότι ο ιστότοπος περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την αίτηση, τα απαιτούμενα έγγραφα, τα τέλη, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τον αριθμό τηλεφώνου του κέντρου βοήθειας και το email.

Οι πληροφορίες είναι στα αγγλικά και πολύ σύντομα θα είναι και στα αραβικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διεύθυνση της VFS Global για την Ελλάδα είναι η εξής: Fouwaihet, Errahba, Benghazi.

«Την ημέρα του ραντεβού οι αιτούντες πρέπει να παρουσιάζονται στην ανωτέρω διεύθυνση, έχοντας μαζί τους όλα τα απαιτούμενα πρωτότυπα έγγραφα».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι όλες οι υποβολές αιτήσεων για βίζα ή οι παραλαβές βίζας μέσω της VFS Global πρέπει να γίνονται σε ατομική βάση από τον αιτούντα.

Απαγορεύεται να γίνεται μέσω οποιουδήποτε διαμεσολαβητή, εκπροσώπου, συγγενών ή τουριστικού πράκτορα.

Ανέφερε ότι η μόνη εξαίρεση είναι για τους γονείς με παιδιά κάτω από τη νόμιμη ηλικία.

«Κάθε παιδί κάτω από τη νόμιμη ηλικία πρέπει να είναι παρόν, μαζί με τους γονείς του, για την υποβολή της αίτησης».

Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έστειλε προφορικό σημείωμα στη Λιβυκή Πρεσβεία στην Αθήνα, διαψεύδοντας ισχυρισμούς για «παράνομες» ενέργειες του σεισμικού ερευνητικού σκάφους Sanco Swift.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η ναυτιλιακή έρευνα, Νότια της Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικά της Κρήτης, «διενεργείται σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας, σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

»Οι συντεταγμένες των περιοχών όπου διεξάγεται έρευνα είναι προσβάσιμες σε όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσω σχετικών ανακοινώσεων της Navtex».

Το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «χαιρετίζει την αναφορά της λιβυκής πλευράς στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)».

Υπενθύμισε στη λιβυκή πλευρά ότι «τα δύο παράνομα και αβάσιμα μνημόνια κατανόησης που υπέγραψε με την Τουρκία τον Νοέμβριο του 2019 και τον Οκτώβριο του 2022 παραβιάζουν κατάφωρα βασικούς κανονισμούς της UNCLOS, που αντικατοπτρίζουν επίσης κανόνες εθιμικού διεθνούς δικαίου».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «αυτά τα παράνομα μνημόνια αγνοούν και παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα της.

»Καθώς και τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».

Το υπουργείο εξέφρασε επίσης την «επιθυμία του για επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας, σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους».

Πηγή: Libya Review

Σχετικά άρθρα