Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας από Τζαμάικα: Ο συμβολισμός της αδελφοποίησης του Μοντέγκο Μπέι με τη Σητεία

Νίκος Δένδιας από Τζαμάικα: Ο συμβολισμός της αδελφοποίησης του Μοντέγκο Μπέι με τη Σητεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Κρήτη, Νίκος Δένδιας, Σητεία, Τζαμάικα, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με την επίσκεψή στην Τζαμάικα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την πενθήμερη περιοδεία του σε έξι χώρες της Νότιας και της Κεντρικής Αμερικής, που ξεκίνησε τη Δευτέρα από τη Βραζιλία, συνεχίστηκε στην Ουρουγουάη, στην Αργεντινή, στην Παραγουάη και στον Παναμά.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεων στην Τζαμάικα, ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε τη σημασία της επίσκεψης, καθώς ήταν η πρώτη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και υπογράμμισε πως εντάσσεται στο πλαίσιο της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.

Σημείωσε πως οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά, τόσο όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία, αλλά όσο και τις γενικές αντιλήψεις τους για το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πόλη της Τζαμάικα, Μοντέγκο Μπέι, όπου υπογράφηκε η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και στην αδελφοποίησή της με τη Σητεία.

»Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το Montego Bay, δηλαδή η πόλη στην οποία υπογράφηκε η UNCLOS, η Διεθνής Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, αδελφοποιείται με τη Σητεία.

»Μια ελληνική πόλη στο άκρο της Κρήτης, σε ένα πολύ στρατηγικό σημείο όπου η ακριβής εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας αποκτά μια εθνική σημασία» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνεχάρη τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της Σητείας «γι’ αυτή την εξαιρετική επιλογή».

Σχετικά άρθρα