Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Αρνητικά σχόλια για τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε Βενεζουέλα και Μαδούρο

DW: Αρνητικά σχόλια για τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε Βενεζουέλα και Μαδούρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Βενεζουέλα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκολας Μαδούρο,

«Κάτι κινείται στη χώρα του Μαδούρο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Deutsche Welle, που αναφέρεται στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, επισημαίνοντας ότι το πείραμα Γκουαϊδό απέτυχε και ο Μαδούρο αποδείχτηκε ανθεκτικός.

Πρόεδρος και ενωμένη αντιπολίτευση κάνουν ανοίγματα και πλέον οι ΗΠΑ μιλούν απευθείας με το Καράκας.

Και εδώ μπαίνει στο θέμα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την Deutsche Welle, να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χειρίστηκε εξ αιτίας του Μαδούρο κοντόφθαλμα το θέμα και ενώ όλη η Δύση πλέον συνομιλεί με την Βενεζουέλα η Αθήνα η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση στο Καράκας γεγονός που θεωρεί αναχρονισμό.

Συγκεκριμένα η DW αναφέρει:

«Η χώρα (Βενεζουέλα) φαίνεται να βγαίνει διστακτικά από το κλαμπ των χωρών-παριών.

»Η επίκληση του ονόματός της ως “κακού παραδείγματος”, όπως ελέχθη πρόσφατα στην αίθουσα της ολομέλειας της ελληνικής βουλής, αρχίζει να γίνεται αναχρονισμός.

»Και επειδή η ιστορία έχει πάντα γυρίσματα, η διεθνής διπλωματική εκπροσώπηση σε ανώτατο επίπεδο σημαντικών κρατών της Δύσης ποτέ δεν διακόπηκε, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων χρόνων.

»Η πρώτη διπλωματική πράξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης όταν ανέλαβε το 2019, ήταν η αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου.

»Η Αθήνα στο μεταξύ έχει μειώσει στο απολύτως απαραίτητο τις σχέσεις με τον Μαδούρο.

»Η ελληνική πρεσβεία στο Καράκας δεν έχει πλέον πρέσβη, ούτε καν επιτετραμμένο.

»Οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο κατώτερο σημείο εδώ και δεκαετίες. Δεν απομένει παρά το τελευταίο βήμα, να κλείσει.

»Εκ των υστέρων αποδεικνύεται πόσο κοντόφθαλμα χειρίστηκε το κεφάλαιο Βενεζουέλα ο σύμβουλος επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής της Αθήνας ταυτίζοντας τη χώρα με τα πλουσιότερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο με τον Μαδούρο.

»Αλλά η αμερικανική επικυριαρχία στη γειτονιά εξασθενεί σταδιακά, οι ισορροπίες ανατρέπονται, οι συνθήκες ωριμάζουν, τα συμφέροντα μεταβάλλονται και τα πρόσωπα αλλάζουν.

»Νέος υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας ανέλαβε πριν λίγες εβδομάδες ο Ιβάν Χιλ.

»Τελευταία διετέλεσε αντιπρόσωπος της χώρας του στις Βρυξέλλες και νωρίτερα υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Ευρώπης. Θεωρείται χαμηλών τόνων και ξέρει τη γλώσσα της Δύσης.

»Όταν ακόμη και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ανοίξει κανάλι άμεσου διαλόγου με το Καράκας, η “αφωνία” της Ελλάδας προβληματίζει.

»Η Ουάσιγκτον “εγκατέλειψε” το εγχείρημα Γκουαϊδό και ό,τι αυτό σήμαινε. H Αθήνα το σκέφτεται ακόμη».

Σχετικά άρθρα