Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα σάρωσε όλα ο Δένδιας στην Αργεντινή – Συνάντησε την ηγεσία της χώρας και τους ηγέτες της ελληνικής διασποράς

Τα σάρωσε όλα ο Δένδιας στην Αργεντινή – Συνάντησε την ηγεσία της χώρας και τους ηγέτες της ελληνικής διασποράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Ελληνική Ομογένεια, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με την πρόεδρο της Βουλής της Αργεντινής, Σεσίλια Μορό (Cecilia Moreau), παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Εντουάρντο Φέλιξ Βαλντές (Eduardo Félix Valdés), συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μπουένος Άιρες.

Σημειώνεται πως η Αργεντινή είναι ο τρίτος σταθμός της πενθήμερης περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, των εξωτερικών σχέσεων, του τουρισμού και του αθλητισμού, επισημαίνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, με αφορμή την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, ανακοινώθηκε η σύσταση Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αργεντινής, με τη συμμετοχή του προέδρου της Λιλιάνα Παπονέτ (Liliana Paponet).

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αργεντινής Δρ Αναστάσιο Καβαθά και εκπροσώπους της, καθώς και με μέλη ομογενειακών φορέων.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αργεντινή, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες, υπέρτιμο και έξαρχο Νοτίου Αμερικής Ιωσήφ.

Ακολούθησε συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του, Σαντιάγο Αντρές Καφιέρο (Santiago Andrés Cafiero).

«Είχα την χαρά να συναντήσω και να συζητήσω, για πρώτη φορά, με τον ΥΠΕΞ Αργεντινής S. Cafiero, στο Μπουένος Άιρες», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών στο Twitter και συνέχισε:

«Στο επίκεντρο:

«Η ενίσχυση των διμερών πολιτικών σχέσεων και της συνεργασίας στο εμπόριο, τις επενδύσεις και εντός Διεθνών Οργανισμών.

»Σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αργεντινής.

»Διάσκεψη Our Ocean Conference 2024 στην Ελλάδα.

»Περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις».

Δύο γήπεδα με το όνομα «Ελλάδα»

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε, στο Μπουένος Άιρες, δωρεά, στον Δήμο Μπερίσσο, στην πόλη με την παλαιότερη ελληνική κοινότητα στη Νότια Αμερική και με ισχυρά στοιχεία πολυπολιτισμικότητας.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Μπερίσσο και την Τράπεζα Banco Nación, μέσω της συνεισφοράς αυτής θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με ονομασία Ελλάδα (Grecia), με στόχο τη στήριξη της νεολαίας & του αθλητισμού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών, Γαβριήλ Κατοπόδη (Gabriel Katopodis), της Προέδρου της Τράπεζας, Σιλβίνα Μπατάκη (Silvina Batakis), αμφότεροι ελληνικής καταγωγής, και του Δημάρχου, Fabián Gagliardi.

Σχετικά άρθρα