Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Καμία βοήθεια για την ακρίβεια τα μέτρα της κυβέρνησης – «Μούφα» το «καλάθι του νοικοκυριού»

Δημοσκόπηση: Καμία βοήθεια για την ακρίβεια τα μέτρα της κυβέρνησης – «Μούφα» το «καλάθι του νοικοκυριού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MARC, Άδωνις Γεωργιάδης, Ακρίβεια, Δημοσκοπήσεις, Σούπερ Μάρκετ, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Σχεδόν οι μισοί πολίτες που συμμετείχαν στη μηνιαία δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, δηλώνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν προσέφεραν καμία βοήθεια στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 70% απαξιώνει το «καλάθι του νοικοκυριού» του Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώνοντας ότι δεν συμβάλει στην συγκράτηση των τιμών.

Συγκεκριμένα, δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 oι αυξήσεις στα τρόφιμα/σούπερ μάρκετ είναι αυτές που «καίνε» περισσότερο τους πολίτες, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις σε σχετικό ερώτημα.

Η συγκεκριμένη απάντηση συγκεντρώνει ποσοστό 54,7%, ενώ ακολουθούν οι αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια με 22,4%, στη βενζίνη με 10,1%, στο πετρέλαιο θέρμανσης/φυσικό αέριο με 8,3%, στα ενοίκια 1,9%, στην ένδυση/υπόδηση 0,4%.

«Σχεδόν καμία βοήθεια» κρίνει το 45,8% των ερωτηθέντων πως είναι τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ το 34,8% τα χαρακτηρίζει «μικρή, αλλά αναγκαία βοήθεια» και το 18,8% ως «σημαντική βοήθεια».

Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» και εάν αυτό συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών, το 70% εκτιμά πως «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 27,3% κρίνει πως «ναι» και «μάλλον ναι».

Σχετικά άρθρα