Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποτροφίες σε πρόσφυγες, μετανάστες και εκτοπισμένους φοιτητές από την Αμερικανική Πρεσβεία

Υποτροφίες σε πρόσφυγες, μετανάστες και εκτοπισμένους φοιτητές από την Αμερικανική Πρεσβεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Αφγανιστάν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μετανάστες, Ουκρανία, Πρόσφυγες, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης, Υποτροφίες,

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα συνεργάζεται με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στο πρόγραμμα «Education Unites 2023», προσφέροντας πλήρως χρηματοδοτούμενες υποτροφίες σε πρόσφυγες, μετανάστες και εκτοπισμένους φοιτητές για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στο Deree.

Μέσω δωρεάς 100.000 δολαρίων από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και αντίστοιχη οικονομική συνεισφορά από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, περισσότεροι από 40 πρόσφυγες, μετανάστες και εκτοπισμένοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων 20 Ουκρανών, ξεκινούν τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τους μαθήματα αυτόν τον μήνα.

Οι υποτροφίες προσφέρονται στους φοιτητές για το εαρινό και χειμερινό εξάμηνο 2023, καθώς και για το θερινό εξάμηνο.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνεργάζεται με την Πρεσβεία των ΗΠΑ για έκτη χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος Education Unites.

Το 2018, η Πρεσβεία των ΗΠΑ παρείχε χρηματοδότηση για τη δημιουργία του προγράμματος «Education Unites: From Camp to Campus», υποστηρίζοντας υποτροφίες για 200 φοιτητές πρόσφυγες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του «Education Unites», το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υποδέχθηκε 100 φοιτητές πρόσφυγες κατά την περίοδο 2018-2019 και έκτοτε συνέχισε να παρέχει ανεξάρτητα υποτροφίες σε 20 ή περισσότερους φοιτητές πρόσφυγες από διαφορετικές χώρες ετησίως.

Το 2022, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ίδρυσε το Πρόγραμμα Ουκρανών Φοιτητών, παρέχοντας υποστήριξη υποτροφιών σε 20 επιπλέον φοιτητές πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ επεκτείνει το πρόγραμμα και προσφέρει ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή σε περισσότερους νέους πρόσφυγες από την Ουκρανία και άλλες χώρες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της.

»Συνεργαζόμαστε στενά με τον Έλληνα σύμμαχό μας και άλλες χώρες για να παρέχουμε υποστήριξη στους χιλιάδες εκτοπισμένους Ουκρανούς πρόσφυγες.

»Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι οι νέοι Ουκρανοί πρόσφυγες λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές και έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να προσφέρουμε υποτροφίες σε Ουκρανούς φοιτητές.

»Υποστηρίξαμε με υπερηφάνεια την εκπαίδευση των εκτοπισμένων νέων για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους και ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να κυνηγήσουν τα όνειρά τους», δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος Τσούνης.

«Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος δεσμεύεται να εκπαιδεύει και να υποστηρίζει οικονομικά μια παγκόσμια κοινότητα φοιτητών», δήλωσε ο Δρ Ντέιβιντ Χόρνερ, Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

«Η υποστήριξή μας στους νέους που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο και τη γεωπολιτική αστάθεια ανάγεται στην ίδρυσή μας πριν από 150 χρόνια ως σχολείο για κορίτσια πρόσφυγες στη Σμύρνη».

Ο Ντμίτρο Ποστόλ από τη Μαριούπολη, υπότροφος σε προπτυχιακές σπουδές πληροφορικής, πρόσθεσε:

«Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία επιτέθηκε στη χώρα μου για δεύτερη φορά.

»Ήμουν παγιδευμένος στην αποκλεισμένη Μαριούπολη.

»Ήταν ένα πεδίο μάχης και μια φρικτή στιγμή που άλλαξε πλήρως τη ζωή μου.

»Μετά από αυτό, κατάλαβα ότι ό,τι έχεις μπορεί να εξαφανιστεί ανά πάσα στιγμή και πρέπει να ζήσεις τώρα.

»Αφού έχασα σχεδόν τα πάντα, ελπίζω οι σπουδές στο κολέγιό σας να μου δώσει μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

»Πρέπει να αρχίσω να χτίζω ένα καλύτερο μέλλον σήμερα».

Η Καρίμ Γκαντζί από το Αφγανιστάν, με υποτροφία στις προπτυχιακές σπουδές Ψυχολογίας, πρόσφερε επίσης τα εξής:

«Ήταν πάντα όνειρό μου να φοιτήσω στο πανεπιστήμιο, να ολοκληρώσω το πτυχίο μου στην ψυχολογία και να βοηθήσω ανθρώπους που πέρασαν δυσκολίες, ειδικά γυναίκες που υπέστησαν τραύματα και συναισθηματική κακοποίηση.

»Οι γυναίκες δεν είχαν την ευκαιρία να είναι ελεύθερες και να παίρνουν αποφάσεις μόνες τους, ακόμη και για το πιο μικρό πράγμα στη ζωή τους.

»Οι γυναίκες στη χώρα μου έχουν περάσει πολλά και τα βιώνουν ακόμα.

»Θα ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δείξω στον κόσμο ότι, οι γυναίκες του Αφγανιστάν, είμαστε ικανές και γεμάτες όνειρα.

»Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα έχουμε περάσει, εξακολουθούμε να έχουμε κίνητρο να αλλάξουμε τον κόσμο μας».

Σχετικά άρθρα