Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρέσβης Δημ. Καράμπαλης επικεφαλής της Μη Στρατιωτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία

Ο πρέσβης Δημ. Καράμπαλης επικεφαλής της Μη Στρατιωτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεωργία, Δημήτριος Καράμπαλης, Διπλωματικό Σώμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Καύκασος, Υπουργείο Εξωτερικών,

Αναγνώριση της σημασίας της συμβολής της χώρας μας στην περιοχή του Καυκάσου χαρακτηρίζεται από διπλωματικές πηγές ο διορισμός την Τρίτη 31/01/2023 από το Συμβούλιο της ΕΕ, του Έλληνα Πρέσβη, Δημητρίου Καράμπαλη, ως Επικεφαλής της Μη Στρατιωτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία (EUMM GEORGIA).

Ο Πρέσβης Δημήτριος Καράμπαλης είναι άριστος γνώστης του Καυκάσου καθώς έχει θητεύσει Πρέσβης στη Γεωργία ενώ από το 2021 είναι Διευθυντής στη νευραλγική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη Ρωσία και τον Καύκασο (A5).

O διορισμός του Έλληνα Πρέσβη από το Συμβούλιο για την ανωτέρω θέση αποτελεί και αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα που συνεισφέρει στη σταθερότητα και στην ειρήνη σε μια κρίσιμη για την Ευρώπη περιοχή.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά για την προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων σε μη στρατιωτικές Αποστολές της Ε.Ε., τριπλασιάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της πατρίδας μας σε αυτές μέσα στο 2022.

Στελεχώνοντας πλέον με προσωπικό Αποστολές σε περιοχές υψηλής προτεραιότητας για τη χώρα μας, όπως η Βόρεια Αφρική (Λιβύη), το Κέρας της Αφρικής (Σομαλία), η Ανατολική Ευρώπη (Ουκρανία) και τα Δυτικά Βαλκάνια (Κόσοβο).

Σχετικά άρθρα