Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραμαλάκης και Θεοδωρικάκος προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

Καραμαλάκης και Θεοδωρικάκος προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Μιχάλης Καραμαλάκης, Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Αθλιότητες και καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα, χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και τέως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, το δημοσίευμα που αναφέρει ότι παρενέβη για να συγκαλύψουν υπόθεση που αφορούσε συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, πριν από δύο χρόνια.

Ο κ. Καραμαλάκης, σε ανακοίνωση του εξέδωσε, αναφέρει ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, «ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα», ενώ συσχετίζει την καταγγελία του αξιωματικού για την υπόθεση, με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ, κατά τις οποίες αποστρατεύτηκε.

Σημειώνεται ότι ιδιαιτέρως σκληρή δήλωση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Καραμαλάκη αναφέρει:

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου, στα 40 χρόνια που αφιέρωσα στην Ελληνική Αστυνομία, που έρχομαι αντιμέτωπος με δημοσιεύματα τα οποία αμφισβητούν την προσήλωσή μου στο καθήκον, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

»Αξίες που υπηρέτησα και υπηρετώ με αυταπάρνηση.

»Ευτυχώς όλα αυτά είναι γνωστά στους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς με τους οποίους είχα την τιμή να συνεργαστώ στην υπηρεσία της ασφάλειας του πολίτη και της χώρας μας, όλα αυτά τα χρόνια.

»Όπως και στους πολίτες, τους οποίους είχα επίσης την τιμή να υπηρετήσω στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

»Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα.

»Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα.

»Πρόκειται για αθλιότητες!

»Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

»Μου είναι αδιανόητο να δεχτώ πως ανώτατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας έλαβε παράνομη εντολή πριν από περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει την ημέρα της αποστρατείας του.

»Η ευθύνη τους για τη ζημιά που προκαλούν στο Σώμα είναι μεγάλη.

»Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν».

Τ. Θεοδωρικάκος για δημοσίευμα Documento: Αναληθείς και συκοφαντικές καταγγελίες, υπερβαίνουν κάθε όριο ανηθικότητας

Απάντηση στο δημοσίευμα του documento.gr που κάνει λόγο για «συγκάλυψη» υπόθεσης ναρκωτικών, όπου εμπλεκόταν μέλος της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά από καταγγελία ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ δίνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτηρίζοντάς «αναληθή και συκοφαντικά» όσα αναφέρονται «που υπερβαίνουν κάθε όριο ανηθικότητας».

Αποδίδει μάλιστα τη στόχευση αυτή στο πρόσωπό του στις κρίσεις της ΕΛ. ΑΣ και στο γεγονός ότι ο εν λόγω αξιωματικός της Αστυνομίας κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας τις καταγγελίες αυτές το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε σημειώνοντας ότι «η κατάθεση μάλιστα δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός που, επίσης αποστρατεύτηκε εκείνη τη μέρα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι «δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό» σημειώνοντας ότι είναι απορίας άξιο ότι ανακινήθηκε το θέμα τώρα – δηλαδή μετά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ- ενώ αναφέρεται σε ένα περιστατικό που έγινε πριν από δύο χρόνια.

Προανήγγειλε τέλος προσφυγή στη Δικαιοσύνη «εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας και εναντίον των πρόθυμων ρυπογράφων που τις υιοθετούν και τις αναπαράγουν».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν μπορώ να σχολιάσω την ουσία της υπόθεσης.

»Αφορά προσωπικά τον κο Θεοδωρικάκο.

»Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι το δημοσίευμα αναφέρεται σε περιστατικό για τον Νοέμβριο του 2021 και έχουμε μια καταγγελία του συμβάντος τον Ιανουάριο του 2023 την ημέρα που γίνονται οι κρίσεις και ο εν λόγω αξιωματικός αποστρατεύεται».

Το εν λόγω δημοσίευμα του documento.gr αναφέρει ότι «ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, πως το Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μη σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών.

»Ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε ακόμη ότι δέχεται απειλές και εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή».

Σχετικά άρθρα