Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη για να εκλεγεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη για να εκλεγεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μοζαμβίκη, Νίκος Δένδιας, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί τη «πολυεπίπεδη προσέγγισή της» στην εξωτερική πολιτική και έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη για να εκλεγεί ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών σε δήλωση που έκανε στην εφημερίδα «Απογευματινή», τόνισε πως «η Ελλάδα, αξιοποιώντας την πολυεπίπεδη προσέγγισή της στην εξωτερική πολιτική, έχει εξασφαλίσει ήδη την έγγραφη δέσμευση 113 κρατών για την υπερψήφιση της υποψηφιότητας εκλογής της ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2025-26».

Επιπλέον, ανέφερε πως «δεδομένου ότι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά παράδοση, δεν διατυπώνουν τη δέσμευσή τους για τη στήριξη υποψηφιοτήτων, εκτιμούμε ότι ο στόχος της εκλογής μας είναι απολύτως επιτεύξιμος».

«Η επιτυχής έκβαση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας μας δίνει το δικαίωμα να τρέφουμε αισιοδοξία και για τις υποψηφιότητες της Ελλάδας στα άλλα δύο βασικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2028-30) και την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης (2035-36), αμφότερες για πρώτη φορά στην ιστορία της», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσκεψη στη Μοζαμβίκη

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τη Μοζαμβίκη, στο πλαίσιο περιοδείας στην Αφρική και πραγματοποίησε δωρεά στα εν εξελίξει προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νεολαίας και Απασχόλησης της χώρας.

Με αυτή την αφορμή ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα Oswaldo Petersburgo και είχαν μια «ευρεία συζήτηση με έμφαση στην οικονομία, τη νεολαία και τις τοπικές κοινότητες», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Σχετικά άρθρα