Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας από Πρετόρια: «Η Ελλάδα έχει αυξανόμενο και ενεργό ενδιαφέρον για την Αφρική»

Νίκος Δένδιας από Πρετόρια: «Η Ελλάδα έχει αυξανόμενο και ενεργό ενδιαφέρον για την Αφρική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Νίκος Δένδιας, Νότια Αφρική, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Η Ελλάδα έχει αυξανόμενο και ενεργό ενδιαφέρον για την Αφρική», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της συνάντησής του με τη Νοτιοαφρικανή ομόλογό του Ναλέντι Πάντορ στην Πρετόρια, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής» για την επίσκεψή του, την πρώτη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Νότια Αφρική μετά από 25 έτη, ενώ αναφέρθηκε και στην ομογένεια της περιοχής που αριθμεί περίπου 50.000 ανθρώπους που ζουν εκεί και «πιστεύουμε ότι είναι και θα μπορούσε να είναι μια τεράστια ιστορία επιτυχίας».

Το μέλος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι «η Αφρική είναι ένας από τους έξι πυλώνες της εξωτερικής μας πολιτικής και θα θέλαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τη Νότια Αφρική, μια από τις σημαντικότερες χώρες της ηπείρου.

»Είναι για εμάς προφανές, ότι διαδραματίζετε πολύ σημαντικό ρόλο ως μέλος της Κοινότητας για την Ανάπτυξη της Μεσημβρινής Αφρικής (SADC), της Νοτιοαφρικανικής Αναπτυξιακής Κοινότητας και της Αφρικανικής Ένωσης και θα έχετε επίσης την προεδρία των BRICS» (σ.σ. του διεθνούς πολιτικού οργανισμού των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών)».

Υπογράμμισε δε πως οι σχέσεις των χωρών «βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας», ενώ υπενθύμισε πως η Νότια Αφρική έχει προσυπογράψει την UNCLOS, τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Σχετικά άρθρα