Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μιχ. Κατρίνης: 50.000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2023 προγραμματίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μιχ. Κατρίνης: 50.000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2023 προγραμματίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, ΠΑΣΟΚ, Πλειστηριασμοί Ακινήτων, Πλειστηριασμός Πρώτης Κατοικίας, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης για την ανεξέλεγκτη διάσταση που προσλαμβάνει πλέον το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους και οδηγεί σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. Κατρίνης επισημαίνει την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας ότι έχουν αποτύχει πλήρως όλες οι πολιτικές της.

Αναφέρει ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός απέτυχε αφού μέσα σε 19 μήνες έγιναν λιγότερες από 3.000 ρυθμίσεις ενώ η αποτυχία του πτωχευτικού κώδικα έρχεται να προστεθεί στην αποτυχία ρύθμισης των χρεών της πανδημίας, με μόλις το 6% των οφειλετών να υπάγεται σε καθεστώς ρύθμισης.

Επαναλαμβάνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία-Ε Φ ΚΑ αλλά και για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος μαζικών πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μάλιστα «μέσα στο 2023 προγραμματίζονται 50.000 πλειστηριασμοί αφού δεν υφίσταται πλέον καθεστώς προστασίας για τους αδύναμους δανειολήπτες ενώ είμαστε σε αναμονή και για την απόφαση του Αρείου Πάγου στις 26 Ιανουαρίου για τη διενέργεια πλειστηριασμών από τους διαχειριστές δανείων» σημειώνει.

Παραθέτει δε στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, που η κυβέρνηση υποτιμά και αποκρύπτει μέχρι τις εκλογές.

Σύμφωνα με αυτά:

Το ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 270 δισεκατομμύρια ευρώ.

4,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν οφειλές στην Εφορία.

Πάνω από 1 εκατομμύριο είναι τα «κόκκινα» δάνεια.

«Η κυβέρνηση κρύβει, μαζί με πολλά άλλα, κάτω από το χαλί και το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους μέχρι τις εκλογές.

»Και όμως αυτό το πρόβλημα αποτελεί τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας» καταλήγει ο βουλευτής Αχαΐας.

Σχετικά άρθρα