Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης από τη μία επιβαρύνει τις οικογένειες με ακρίβεια κι από την άλλη μοιράζει κουπόνια

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης από τη μία επιβαρύνει τις οικογένειες με ακρίβεια κι από την άλλη μοιράζει κουπόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Πληθωρισμός, Πόπη Τσαπανίδου, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στράφηκε τη Δευτέρα (23/1) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πόπη Τσαπανίδου τονίζοντας «από τη μία επιβαρύνει τα νοικοκυριά με την ακρίβεια, κι από την άλλη μοιράζει μικροποσά με μια σειρά από… κουπόνια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την κοινωνία και αφουγκράζεται τις ανάγκες της.

»Δυστυχώς, για τους πολίτες η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από το κυβερνητικό αφήγημα» διεμήνυσε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι μείωσε τους φόρους, αλλά στην ουσία είχε υπερέσοδα από τους φόρους και τον ΦΠΑ».

«Βλέπουμε στην πράξη, στη ζωή μας, τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε και ότι στα μέσα του μήνα δεν μας φτάνει ο μισθός», είπε.

Η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε:

«Μέσα σε αυτό το νέφος της ακρίβειας που μας πνίγει όλους, έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει και άλλα επιδόματα, ενώ μας κατηγορούσε όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς δίναμε επιδόματα, κάτι που κάναμε για να στηρίξουμε τους ευάλωτους.

»Μας κατηγορούσε για επιδοματική πολιτική, ενώ το ίδιο κάνει και ο ίδιος.

»Το κρίσιμο είναι, όμως, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει πολύ μεγάλα ποσά από όλους μας με την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία που δεν ελέγχει, για να έρθει να μας μοιράσει μια σειρά από… κουπόνια για τα οποία εφευρίσκει ωραία ονόματα κάθε τύπου-pass».

«Είναι πολύ σημαντικό οι συμπολίτες μας να καταλάβουν τι πάνε να ψηφίσουν.

»Δυστυχώς, βλέπω πολύ μεγάλο έλλειμμα στη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μας δίνεται ο χρόνος», είπε η εκπρόσωπος του κόμματος και διευκρίνισε:

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να αλλάξει το μοντέλο με το οποίο διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα για να δώσουμε ανάσα στους πολίτες.

»Εμείς δεν θα δώσουμε το περιθώριο σε όσους αισχροκερδούν να συνεχίζουν να το κάνουν.

»Απαιτείται αναδιανομή του χρήματος, δίκαιη αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ συν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και αύξηση των συντάξεων.

»Ο πληθωρισμός είναι στα ύψη, η ακρίβεια στα τρόφιμα καλπάζει και όλα αυτά ροκανίζουν το εισόδημα».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμη ότι θα επανέλθουν οι έλεγχοι που γινόντουσαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχαν αποδώσει, και στους τομείς της μαύρης εργασίας και της αισχροκέρδειας.

Τέλος, τόνισε: «Είναι νωρίς να μιλάμε για συγκεκριμένες μετεκλογικές συνεργασίες. Πρέπει πρώτα να δούμε τί θα πει η κάλπη, τί θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

»Εμείς θα συζητήσουμε πάνω σε προγραμματική βάση και ζητάμε ισχυρή ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης με στόχο την πολιτική αλλαγή.

»Στοχεύουμε στο να βγούμε πρώτη δύναμη από την πρώτη Κυριακή.

»Αλλά θα συμφωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα ότι με όσα συζητούνται προ των εκλογών και του τί θα γίνει μετά τις εκλογές μεσολαβούν οι εκλογές».

Σχετικά άρθρα