Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχολικοί φύλακες καταγγέλλουν τον Κ. Μητσοτάκη για ρουσφετολογική ρύθμιση

Σχολικοί φύλακες καταγγέλλουν τον Κ. Μητσοτάκη για ρουσφετολογική ρύθμιση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σχολικοί Φύλακες, Σωτήρης Αυγέρης,

Για “φωτογραφική” και άκρως οπισθοδρομική ρύθμιση ως προς τα κριτήρια μοριοδότησης των σχολικών φυλάκων, που ευνοεί συγκεκριμένους δήμους της Β’ Αθηνών, όπου εκλέγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος των Σχολικών Φυλάκων Λάρισας, Σωτήρης Αυγέρης.

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχετικά με τα κριτήρια μοριοδότησης των σχολικών φυλάκων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεται να επισυνάψουν, αναφέρεται ότι στην περίπτωση διαζυγίου απαιτείται ή Επικυρωμένο αντίγραφο διαζευκτηρίου ή επικυρωμένο αντίγραφο πράξης ακυρώσεως γάμου ή επικυρωμένο αντίγραφο πράξης λύσης του συμφώνου συμβίωσης. Οι σχετικές πράξεις θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.

Αυτή η ρύθμιση, σύμφωνα με άρθρο του Σωτήρη Αυγέρη στο aftodioikisi.gr, είναι άκρως φωτογραφική και οπισθοδρομική διότι προέτρεπε κάποιους που γνώριζαν, με την κατάθεση μιας απλής αίτησης διαζυγίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, να θεωρούνται ως μονογονείς! Και εδώ γεννάται το εύλογο ερώτημα πώς μπορεί κάποιος να θεωρηθεί μονογονεϊκός χωρίς προηγουμένως να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου», προσθέτει ο κ. Αυγέρης.

Στο άρθρο του ο κ. Αυγέρης θέτει και μία άλλη σημαντική παράμετρο της συγκεκριμένης απόφασης, την «υποβάθμιση των ανθρώπων που θα επιλεγούν να εργαστούν στα νοσοκομεία από ΔΕ σε ΥΕ, κάτι που δεν συμβαδίζει με τα λεγόμενα του υπουργού για αναβάθμιση του δημοσίου τομέα. Όταν λοιπόν οι σχολικοί φύλακες είναι όλοι τουλάχιστον ΔΕ (και αρκετοί ανάμεσά τους ΤΕ και ΠΕ) δεν είναι οξύμωρο να υποβαθμιστούν σε ΥΕ και να εργαστούν ως βοηθοί θαλάμου νοσοκομείων ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε διάφορες άλλες θέσεις ανάλογα με τα προσόντα τους;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος των Σχολικών Φυλάκων της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ίδιων των σχολικών φυλάκων, οι περιπτώσεις που αφορά η «φωτογραφική» ρύθμιση είναι περίπου 40 με 50 και αφορούν δήμους της Β΄Αθηνών όπου, σημειωτέον, εκλέγεται τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που συνυπογράφει την ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι προ τριών μηνών οι δημοτικοί αστυνομικοί είχαν καταγγείλει ότι συνάδελφός του στο γραφείο του υπουργού «κανονίζει» τη μοριοδότηση.

Σχετικά άρθρα