Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης από το Νταβός: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία (βίντεο)

Μητσοτάκης από το Νταβός: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νταβός, Τουρκία,

«Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, παρά το ότι τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις» επισήμανε στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργό ςΚυριάκος Μητσοτάκης με δημοσιογράφο του CNN στο πλαίσιο του παγκόσμιου Φόρουμ στο Νταβός.

«Θα πρέπει να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο», είπε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μετά τις εκλογές, οι οποίες θα λάβουν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα, υπάρχουν τρόποι να χαμηλώσουμε τις εντάσεις, να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, αλλά με πολιτισμένο τρόπο. Δεν χρειάζεται να απειλούμε ο ένας τον άλλον ή να έχουμε υπερπτήσεις» είπε ακόμα.

«Έχουμε έναν δύσκολο γείτονα, οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν είχαν ενισχυθεί επί δεκαετίες.

»Συνεπώς, είναι σημαντική η προβολή ισχύος μας», ανέφερε επίσης.

Αναφορικά με τις εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη.

«Στις εκλογές οι Έλληνες θα συγκρίνουν τέσσερα χρόνια μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης και τέσσερα χρόνια μιας δικής μας κυβέρνησης.

»Η διάκριση είναι ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν σε πραγματισμό και στη Δημοκρατία και σε αυτούς που “υπόσχονται το φεγγάρι με τα άστρα” και υποβαθμίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα