Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσαβάκια βουλευτές της ΝΔ φιμώνουν τον Ράμμο με τραμπουκισμούς – Κατρούγκαλος: «Συνωμοσία συσκότισης»

Κουτσαβάκια βουλευτές της ΝΔ φιμώνουν τον Ράμμο με τραμπουκισμούς – Κατρούγκαλος: «Συνωμοσία συσκότισης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Κατρούγκαλος, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Θλιβερή η σημερινή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της, να μην ασκήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

»Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του» σημείωσε.

«Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής» ανέφερε ακόμη, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια, συνωμοσία θα έλεγα συσκότισης που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών».

«Και δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, η απαράδεκτη σήμερα στάση της ΝΔ» συνέχισε.

«Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων» είπε.

«Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθ’ εαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατρούγκαλος: Η ΝΔ αποφάσισε την αυτοκατάργηση της Θεσμών και Διαφάνειας για να μην καταθέσει ο κ. Ράμμος

«Θλιβερή η σημερινή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό.

»Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της, να μην ασκήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του.

»Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής.

»Σ´ αυτή την προσπάθεια, συνωμοσία θα έλεγα συσκότισης που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών.

»Και δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, η απαράδεκτη σήμερα στάση της ΝΔ.

»Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την  αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων.

»Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθεαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του.

»Θα έρθει ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τις δυνατότητες που δίνει στην αντιπολίτευση ο Κανονισμός της Βουλής.

»Το στίγμα όμως της σημερινής αντικοινοβουλευτικής τακτικής θα βαραίνει για πάντα τη ΝΔ».

Σχετικά άρθρα