Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΥΣΕΑ: Για ένα χρόνο ακόμα Φλώρος

ΚΥΣΕΑ: Για ένα χρόνο ακόμα Φλώρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Φλώρος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε όπως αναμενόταν την παράταση για ένα χρόνο της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Παράλληλα, αποφάσισε να τοποθετήσει νέο αρχηγό ΓΕΣ τον αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και νέο αρχηγό ΓΕΝ τον αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται ως κίνηση απελπισίας η οποία υπαγορεύτηκε από τις σαρωτικές αποκαλύψεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο για την παρακολούθηση του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν ενδείξεις ακόμα και για μαύρο χρήμα.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί εναγωνίως να ρίξει τους τόνους μετά τις αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει κλυδωνισμούς εντός του στρατεύματος και εντός του υπουργικού συμβουλίου και να δείξει με την ανανέωση της θητείας Φλώρου ότι του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Σχετικά άρθρα