Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φραγκογιάννης στο Κουβέιτ – Θα πάρει και τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Φραγκογιάννης στο Κουβέιτ – Θα πάρει και τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κουβέιτ, Κώστας Φραγκογιάννης, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, θα επισκεφθεί το Κουβέιτ, στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2023, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στόχος της επίσκεψης είναι η αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και η προσέλκυση νέων επενδύσεων, ώστε να αντανακλάται, και στην οικονομία, το άριστο επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων Ελλάδας – Κουβέιτ.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του υφυπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Mansour Ayyad Al Otaibi, ενώ μαζί με τον κ. Γεωργιάδη θα συναντηθούν με την υφυπουργό Οικονομικών Aseel Al-Saad AlMunifi και τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπουργό Επικρατείας για Τηλεπικοινωνίες και Τεχνολογία της Πληροφορίας Mazin Saad Ali Al-Nahedh.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, της ενέργειας, με έμφαση στις δυνατότητες της Ελλάδας να συνδράμει το Κουβέιτ στην μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, καθώς και στον τομέα του τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης θα υπογράψει, εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Εξαγωγικών Πιστώσεων ECG, Μνημόνιο Συνεργασίας με τον αντίστοιχο φορέα του Κουβέιτ Dhaman.

Σχετικά άρθρα