Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Έλι Κοέν μίλησε με Κασουλίδη: Μεγάλη σημασία στο τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Έλι Κοέν μίλησε με Κασουλίδη: Μεγάλη σημασία στο τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλι Κοέν, Ισραήλ, Ιωάννης Κασουλίδης, Ιώβ Γκάλαντ, Κύπρος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοδιορισθέντα υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν (Eli Cohen), τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter σχετικά με την επικοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρει πως μίλησε με τον Ιωάννη Κασουλίδη για την ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, και για διεύρυνση της συνεργασίας, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Παράλληλα, ο Έλι Κοέν διαμηνύει πως το Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στο τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και υπογραμμίζει πως «σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις τριμερείς κυβερνητικές συναντήσεις».

Όπως μεταδόθηκε χθες, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν από κοινού τη βούληση για συνέχιση της αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής σχέσης Κύπρου – Ισραήλ, τόσο στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών όσο και στο πλαίσιο των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας και του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εδράζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και στο Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να αποτελούν παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος και χωρίς να επηρεάζονται από την όποια εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία.

Όπως αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ σε χθεσινή ανακοίνωσή του, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, προσβλέποντας σε μεταξύ τους συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Παναγιωτόπουλου με τον ΥΠΑΜ του Ισραήλ

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ κ. Ιώβ Γκάλαντ (Yoav Galant).

Κατά τη συνομιλία, αναδείχθηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσεως Ελλάδος- Ισραήλ, για την ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Εκφράστηκε, επίσης, ικανοποίηση για το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Κατά τις συνομιλίες τονίστηκε ότι η Τριμερής Συνεργασία Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ συμβάλλει στην προώθηση της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά άρθρα