Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξοδο από το μνημόνιο καταστρώνει η κυβέρνηση

Έξοδο από το μνημόνιο καταστρώνει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Το σχέδιο για συντεταγμένη έξοδο από το μνημόνιο καταστρώνει η κυβέρνηση και πρόκειται να το ξεδιπλώσει τις επόμενες 60 ημέρες με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου, οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ως προς το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος.

Στη συνάντησή τους στο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν επίσης ότι θα πρέπει να τεθεί ενώπιον των πολιτών το δίλημμα: «ασφαλής λύση ή περιπέτεια με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με «Τα Νέα», στο επίκεντρο των κυβερνητικών επαφών το επόμενο διάστημα θα βρεθεί ο τρόπος συγκρότησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) με την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, όχι όμως και την ουσιαστική συμμετοχή του.

Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα που της προκάλεσε η κατάσταση στις αγορές και να υλοποιήσει με ακρίβεια τις αποφάσεις της σε ένα πλαίσιο που δεν εμπεριέχει μειώσεις μισθών, συντάξεων ή αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Φαίνεται, ακόμη, πως υπάρχει συμφωνία με την τρόικα να παγώσει η όποια συζήτηση για τα εργασιακά και ασφαλιστικά.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός θεωρεί ότι θα πρέπει να θέσει ενώπιον των πολιτών ένα πακέτο διλημμάτων για το εάν θα επιλεγεί μία ολοκληρωμένη και ασφαλής λύση ή θα γίνει αποδεκτή μία περιπέτεια και πορεία προς το άγνωστο, που σύμφωνα με τους δύο εταίρους θα οδηγήσει τη χώρα μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκυβέρνηση θεωρεί ότι οι συστημικές τράπεζες θα ξεπεράσουν με σχετική άνεση τον κάβο των stress tests, ενώ εκτιμά ότι οι μικρότερες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2015 θα τη βοηθήσουν να κινηθεί με λιγότερο άγχος στην υλοποίηση του στόχου εξόδου από το Μνημόνιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν εκ νέου και την επόμενη εβδομάδα ώστε να συζητήσουν θέματα που άπτονται του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σχετικά άρθρα