Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουσταφά Σεντόπ: Η Ελλάδα 51η Πολιτεία των ΗΠΑ – Η Τουρκία δεν μπορεί να την πάρει σοβαρά

Μουσταφά Σεντόπ: Η Ελλάδα 51η Πολιτεία των ΗΠΑ – Η Τουρκία δεν μπορεί να την πάρει σοβαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλληνες Μουσουλμάνοι, Μουσταφά Σεντόπ, Τουρκία,

«Οι καταστάσεις σε νομικό επίπεδο στην ανατολική Μεσόγειο, όσον αφορά στα νησιά, θα πρέπει να αξιολογηθούν σωστά», είπε ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας. Για νομικές εκπλήξεις σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έκανε λόγο ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για τους «Τούρκους αδερφούς που ζουν στη Δυτική Θράκη».

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Σαδίκ Αχμέτ που διοργανώθηκε από το Γραφείο του Νομάρχη της Αδριανούπολης και το Πανεπιστήμιο Θράκης, μίλησε για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Οι καταστάσεις σε νομικό επίπεδο στην ανατολική Μεσόγειο, όσον αφορά στα νησιά, θα πρέπει να αξιολογηθούν σωστά», είπε ο Σεντόπ.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να πυροδοτήσει το περιβάλλον στο οποίο αυτά τα θέματα θα τεθούν σε ημερήσια διάταξη, διαφορετικά θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάποιες εκπλήξεις, νομικά και από άποψη διεθνούς δικαίου.

»Ως Τουρκία θέλουμε ειρήνη, σταθερότητα και ηρεμία τόσο στο άμεσο περιβάλλον όσο και στον κόσμο», τόνισε ο Σεντόπ.

Οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης

Ο Σεντόπ στην ομιλία του δήλωσε πως ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ είναι «η σημαία και το σύμβολο του αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Συνέχισε λέγοντας πως: «85 εκατομμύρια άνθρωποι που ζούμε στην Τουρκία στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας που ζουν στη Δυτική Θράκη.

»Στεκόμαστε πλάι στον σκοπό τους. Όσο υπάρχει Τουρκία, όσο έχουμε 85 εκατομμύρια ανθρώπους, θα είμαστε στο πλευρό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Τόνισε ότι ο αγώνας των «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη είναι αγώνας για να συμμορφωθεί η Ελλάδα με το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει.

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανεξαρτησία ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της:

«Τώρα, φυσικά, η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία ενός αιώνα πριν, υπάρχει μια πολύ ισχυρότερη Τουρκία.

»Μιλάμε για ένα έθνος που αγωνίζεται μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος για να διατηρήσει την ανεξαρτησία του».

Η αντι-τουρκική στάση της Ελλάδας

Συνέχισε λέγοντας πως: «Προσπαθούν να εδραιώσουν την αρχή ενός έθνους που βασίζεται στην εχθρότητα προς την Τουρκία.

»Βλέπουμε ότι μια αντι-τουρκική στάση στην Ελλάδα έχει υψώσει τη φωνή της, ίσως έχει μπει στην προεκλογική ατζέντα εκεί η εχθρότητα προς την Τουρκία κι έτσι έχει αυξηθεί και οξυνθεί.

»Δεν είναι δυνατόν μια χώρα να προσπαθεί να εξηγήσει την εθνική της ύπαρξη στη βάση της εχθρότητας προς μια άλλη χώρα προκειμένου να προστατέψει και να διατηρήσει αυτή την εθνική ύπαρξη.

»Αυτό όμως έχει κάνει η Ελλάδα.

»Η Ελλάδα προσπαθεί να θεμελιώσει την αρχή της ως έθνους στη βάση της εχθρότητας προς την Τουρκία και όχι στις δικές της ιστορικές αξίες και πολιτισμό.

»Δεν είναι βιώσιμο όμως αυτό, δεν είναι διατηρήσιμο, δεν είναι υπερασπίσιμο».

«Έχουμε δει σε περιόδους της Ιστορίας ότι όταν ένα κράτος προσπαθεί να περηφανεύεται κατά των γειτόνων του στηριζόμενο σε άλλες χώρες, καθήμενο στην αγκαλιά αυτών των χωρών, δεν πετυχαίνει», είπε.

Και κατέληξε: «Αυτό έχει κάνει η Ελλάδα. Προσπαθούν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους από οικονομική και στρατιωτική άποψη με μια απερίσκεπτη εχθρότητα προς την Τουρκία, ίσως μάλιστα διακινδυνεύοντας να γίνουν η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

»Κανένα όφελος για την Ελλάδα. Δεν ωφελεί τους ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα, τους δικούς τους ανθρώπους.

»Και δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να πάρει στα σοβαρά ένα τέτοιο κράτος, να πάρει στα σοβαρά ένα κράτος που κάνει μια τέτοια προσπάθεια και συνεχίζει να υπάρχει.

»Από αυτή την άποψη, λέμε, αντίθετα, ότι η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη, ενώ η εχθρότητα της Τουρκίας είναι πολύ επικίνδυνη.

»Επομένως, όλοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αναλαμβάνουν δράση, μιλάνε και κάνουν υπολογισμούς κατά της Τουρκίας».

Αυτό ήταν το κομπλεξικό λογίδριο ενός νεο-οθωμανού μιγάδα άγνωστης καταγωγής που παριστάνει τον Τούρκο, ενώ οι γνήσιοι Τούρκοι έχουν σχιστά μάτια όπως όλοι οι Μογγόλοι.

Επειδή θα διαμελιστεί η Τουρκία, να προλάβει να επιλέξει το «καλό» κομμάτι.

Σχετικά άρθρα