Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελλάδα-Ισραήλ: Γ. Χρυσουλάκης και Ν. Κατς αντάλλαξαν τεχνογνωσία δημόσιας διπλωματίας

Ελλάδα-Ισραήλ: Γ. Χρυσουλάκης και Ν. Κατς αντάλλαξαν τεχνογνωσία δημόσιας διπλωματίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Διπλωματικό Σώμα, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Νόαμ Κατς, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Αθήνα, Νόαμ Κατς, συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ο Ισραηλινός διπλωμάτης, πριν αναλάβει το πρεσβευτικό πόστο στην Αθήνα, είχε διατελέσει διευθυντής δημόσιας διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Αναμενόμενο λοιπόν ότι με τον γενικό γραμματέα της ελληνικής δημόσιας διπλωματίας είχαν πολλές γνώμες και εμπειρίες να μοιραστούν και να ανταλλάξουν.

Το Ισραήλ είναι σθεναρός σύμμαχος της Ελλάδας. Αθήνα και Ιεροσόλυμα είναι οι δύο πυλώνες του δυτικού πολιτισμού και συνάμα οι δύο προμαχώνες δημοκρατίας, ασφάλειας και σταθερότητας της Δύσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με τη στενή συνεργασία και συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ διασφαλίζεται η ασφαλής πορεία της περιοχής μας προς την πρόοδο και την ευημερία και εξαρτάται η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα δύο αρχαία έθνη είναι συνοδοιπόροι. Στη διπλωματία οι Έλληνες είναι η συγκολλητική ουσία μεταξύ των λαών της περιοχής και οι Αμερικανοεβραίοι είναι η ισχυρή φωνή στην Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, οι δύο πανίσχυροι στρατοί της Ελλάδας και του Ισραήλ εγγυόνται την ενοποίηση της Ανατολικής Μεσογείου σε μία κοινότητα ισότητας, ειρήνης, ασφάλειας και αδελφοσύνης των αρχαίων εθνών και διατήρησης της ελευθερίας των ανθρώπων απέναντι στις αναθεωρητικές δυνάμεις των «ζόμπι» κατεστραμμένων αυτοκρατοριών, οθωμανικής και περσικής, που πασχίζουν να νεκραναστηθούν.

Λακωνική και σαφής ήταν η ανάρτηση του κ. Χρυσουλάκη στο Facebook:

«Συναντήθηκα με την Α.Ε. τον Πρέσβυ του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Noam Katz, με τον οποίον, στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτησή μας, αναδείξαμε και διερευνήσαμε το πρόσφορο πεδίο συνεργασίας σε όλο το φάσμα σχεδιασμού και εφαρμογής της Δημόσιας Διπλωματίας ενός σύγχρονου Υπουργείου Εξωτερικών, ως δομή και πράξη».

Την ίδια ανάρτηση ο Γιάννης Χρυσουλάκης έκανε και στο Twitter και την αναπαρήγαγε ο Νόαμ Κατς σχολιάζοντας:

«Καλή ευκαιρία σήμερα για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συζήτηση για τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ με τον Γεν. Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ Γιάννη Χρυσουλάκη».

Σχετικά άρθρα