Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανική ΤAZ: Δριμεία κριτική σε ελληνική δικαιοσύνη και Ντογιάκο για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Γερμανική ΤAZ: Δριμεία κριτική σε ελληνική δικαιοσύνη και Ντογιάκο για το σκάνδαλο των υποκλοπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Δικαστική Εξουσία, Δικαστικό Σώμα, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρακολουθήσεις, Σκάνδαλο, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές,

Δριμεία κριτική ασκεί η Τageszeitung (ΤΑΖ) στην απόδοση δικαιοσύνης στην Ελλάδα, επικρίνοντας και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

«Οι πελατειακές σχέσεις, ο νεποτισμός και η διαφθορά ανθούν στην Αθήνα, όπως συνέβαινε πάντοτε.

»Στον Δείκτη Διαφθοράς του οργανισμού Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 58η θέση παγκοσμίως, πίσω από τη Ρουάντα και τη Σαουδική Αραβία. (…) Αυτό δεν είναι σύμπτωση.

»Κάθε φορά που πολιτικοί ή υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου εμπλέκονται σε σκάνδαλα ή βρίσκονται ακόμη και στο επίκεντρο αυτών, η ποινική δικαιοσύνη δυσκολεύεται εμφανώς να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις με την απαραίτητη επιμέλεια και αποτελεσματικότητα, για να μη μιλήσουμε για λογοδοσία και επιβολή ποινών στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

»Ακόμα και στην περίπτωση των πιο σοβαρών κατηγοριών, όπως η κατασκοπεία, το ξέπλυμα χρήματος ή η διαφθορά μεγάλης κλίμακας, οι έφοδοι δεν πραγματοποιούνται καθόλου ή πραγματοποιούνται μόνο μετά από μήνες ή χρόνια – αφ’ ότου οι υποθέσεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας», σχολιάζει το γερμανικό μέσο, υπενθυμίζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν την αθώωση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens, λόγω παραγραφής του εγκλήματος μετά από 16 χρόνια.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη στάση του εισαγγελέα Ντογιάκου, η Τageszeitung αναφέρει δηκτικά πως «σύμφωνα με τους επικριτές του, πρωταρχικό του μέλημα είναι να βρεθεί η πηγή πληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης και όχι να διαλευκανθούν οι υποθέσεις».

Επιπλέον «ο Ντογιάκος, ο οποίος στις 4 Ιουλίου ορίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Ελλάδα, πρόσφατα επιτέθηκε φραστικά στα ερευνητικά μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και τα απείλησε απροκάλυπτα με φορολογικούς ελέγχους».

Αναφορικά με τον ρόλο του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, η εφημερίδα του Βερολίνου καταλήγει πως «δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα – παρ’ ότι μία από τις πρώτες ενέργειές του, τον Ιούλιο του 2019, ήταν να θέσει υπό την αρμοδιότητά του την ΕΥΠ, ενώ ο ίδιος ορίζει και τον διευθυντή της».

ΠΗΓΗ: dw.com

Σχετικά άρθρα