Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πρωτοχρονιά της Εύας Καϊλή στις φυλακές

Η Πρωτοχρονιά της Εύας Καϊλή στις φυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Χρηματισμός,

Πρωτοχρονιά στις φυλακές έκανε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή μετά την απόφαση των βελγικών Αρχών να παρατείνουν την προφυλάκιση της.

Νέες αποκαλύψεις πρόκειται να έρθουν στο φως το επόμενο διάστημα γύρω από το Qatargate, το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει πλήξει το Ευρωκοινοβούλιο, με την Εύα Καϊλή και άλλους βουλευτές και συνεργάτες βουλευτών, να είναι μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Δημοσίευμα της La Reppublica αναφέρει ότι ο Εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ περνά την έρευνα για το Qatargate στη «Φάση 2» και πολύ σύντομα, πιθανόν,να καταθέσει αίτημα άρσης ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μάρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, υποδέχθηκε το νέο έτος μέσα στις φυλακές του Χάρεν, συντροφιά με μία τηλεόραση και επικοινωνώντας με ελάχιστα άτομα μέσω του τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο, φυσικά, παρακολουθείται.

Γνωρίζει ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο και ελπίζει στην επόμενη ακρόασή της. Η επανεξέταση της θα γίνει γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

Ακόμη, έχει ζητήσει πολλές φορές να δει την κόρη της, με τις αρχές να ισχυρίζονται έλλειψη προσωπικού στις φυλακές όπου κρατείται.

Τα τρία ερωτήματα

Τα στοιχεία που έφεραν στο φως η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica, αλλάζουν τα δεδομένα, φωτίζοντας παράλληλα τις πιο σκοτεινές πλευρές του σκανδάλου χρηματισμού στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Εύα Καϊλή αρνείται ότι εμπλέκεται και δήλωσε μετανιωμένη που εμπιστεύθηκε «τυφλά» –όπως είπε- τον σύντροφό της.

Ωστόσο, τη θέση της, επιβαρύνουν –εκτός των άλλων– τα μπιμπερό της ανήλικης κόρης της, που βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα, την οποία κλήθηκε από την ίδια να μεταφέρει ο πατέρας της.

Οι νέες αποκαλύψεις θέλουν την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να κινητοποιήθηκε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφύγει την ύπαρξη ενοχοποιητικών στοιχείων στο περιβάλλον της, στοιχεία που υπήρχαν πιθανά στο σπίτι όπου ζούσε με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Κλήθηκε δε να απαντήσει, σε τρία καίρια ερωτήματα:

– Σε ποιον ανήκαν τα λεφτά.

– Γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της.

– Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να τα κρύψει, όταν έμαθε για τη σύλληψη του Τζόρτζι.

Η Εύα Καϊλή φέρεται να είπε ότι βρήκε την επίμαχη βαλίτσα με τις δεσμίδες ευρώ, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μετά από αυτά, όπως εξήγησε στις Αρχές, «τηλεφώνησα στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν με την κόρη μου.

»Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα», δήλωσε και προσέθεσε: «ήξερα ότι ο πατέρας μου θα ήταν με την κόρη μου, γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα».

Τα έγγραφα που «καίνε» την Καϊλή

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε με τα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ισπανόφωνος λογαριασμός στο Twitter και τα οποία εμφανίζουν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της να διατηρούν λογαριασμούς πολλών εκατομμυρίων στον Παναμά.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό «Las Cloacas del Sistema», τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κρατική εταιρεία του Κατάρ, που έκανε καταθέσεις στους λογαριασμούς της Εύας Καϊλή, του πατέρα της και της μητέρας της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον ισπανόφωνο λογαριασμό, η ευρωβουλευτής, τον Δεκέμβριο του 2019, έλαβε δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 20.000.000 δολαρίων στην τράπεζα BLADEX OF PANAMA.

Όσον αφορά τον πατέρα της, Αλέξανδρο Καϊλή, ο ισπανόφωνος λογαριασμός αναφέρει ότι, τον Ιανουάριο του 2020, έλαβε συνολικό ποσό 4.000.000 δολαρίων στην ίδια τράπεζα.

Και η μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου –σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή– «έλαβε 4.000.000 δολάρια», επίσης τον Ιανουάριο του 2020.

Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της Καϊλή

Όπως εξήγησε, η προσωρινή κράτηση στο Βέλγιο ισχύει για ένα μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου και επειδή 22 Ιανουαρίου είναι Κυριακή, δύο-τρεις ημέρες πριν από αυτή την ημερομηνία θα υπάρξει επανεξέταση του αιτήματος, κάτι το οποίο γίνεται αυτεπάγγελτα.

«Δεν χρειάζεται να υπάρξει αίτηση της Εύας Καϊλή και των υπολοίπων», είπε ο κ. Κορογιαννάκης.

«Η έρευνα εξελίσσεται κανονικά. Η κ. Καϊλή εξετάστηκε και μια δεύτερη φορά.

»Θα υπάρξουν νέες ανακριτικές διαδικασίες.

»Στο μεταξύ αναμένει ο ανακριτής την έκδοση των δύο συλληφθέντων στην Ιταλία.

»Πιθανότατα υπάρχουν αιτήσεις άρσης ασυλίας εν ενεργεία ευρωβουλευτών.

»Υπάρχουν τρία ονόματα τα οποία κυκλοφορούν στις εφημερίδες», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να κάνει την εσωτερική του διαδικασία μέσα στον Ιανουάριο.

»Όσοι αποδέχονται την άρση της ασυλίας τους, υπάρχει δυνατότητα ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ολομέλεια του Ιανουαρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

»Οπότε θα υπάρχουν δικαστικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο, οι οποίες θα είναι σημαντικές».

Σχετικά άρθρα