Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «ανήξερος-άριστος» Μητσοτάκης σιωπά για το νέο σκάνδαλο με τον βουλευτή του Θ. Χειμάρα

Ο «ανήξερος-άριστος» Μητσοτάκης σιωπά για το νέο σκάνδαλο με τον βουλευτή του Θ. Χειμάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΜέΡΑ25 | DiEM25 Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, Σκάνδαλο, ΣΥΡΙΖΑ,

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στον «ανήξερο-άριστο» πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το νέο σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί και πάλι βουλευτής του κόμματος του και συγκεκριμένα ο Θέμης Χειμάρας, γιος του συγκεντρωσιάρχη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993.

Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα ο Θέμης Χειμάρας, καταγγέλλεται ότι πήρε προμήθειες από το δημόσιο ύψους τουλάχιστον 400.000 ευρώ, ενώ φυσικά αυτό απαγορεύεται λόγο της βουλευτικής του ιδιότητας.

Μάλιστα ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ σε απάντηση του στα δημοσιεύματα αμφισβήτησε την καταγγελία στην ουσία της, απλά αναφέρει ότι ο βασικός κύκλος εργασιών και εσόδων της εταιρείας του προέρχεται από πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ επικαλέστηκε άγνοια του νόμου για το ασυμβίβαστο της συνεργασίας του με δημόσιους οργανισμούς μετά την εκλογή του στη Βουλή.

Το μείζον πολιτικό ζήτημα, όμως, είναι ότι από κυβερνητικής πλευράς και προσωπικά από τον ίδιο τον πρωθυποθυργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει υπάρξει τουλάχιστον μέχρι στιγμής καμία αντίδραση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας είναι γιος του παλαιού βουλευτή της ΝΔ και δύο φορές νομάρχη Φθιώτιδας, μία φορά νομάρχη Σάμου και συγκεντρωσιάρχη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993, Θανάση Χειμάρα.

Διατέλεσε από τον Νοέμβριο 2014 έως τον Ιούλιο 2019 αντιπεριφερειάρχης του Κώστα Μπακογιάννη και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Με την ΝΔ εξελέγη βουλευτής το 2019 και «έπιασε δουλειά» κάνοντας μέχρι και σήμερα, συνολικά 270 συμβάσεις με δήμους στην περιφέρειά του αλλά και με φορείς του ευρύτερου δημοσίου..

Σε κάθε περίπτωση τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέτουν και πάλι ζήτημα, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λείπει για χειμερινές … διακοπές.

ΣΥΡΙΖΑ: «Πλιάτσικο 400.000 ευρώ από τον βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα»

«Πλιάτσικο 400.000 ευρώ από τον βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα», καταγγέλλει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, και κάνει λόγο για «ασυμβίβαστο ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η αποκάλυψη από το Documento ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων δεν εκπλήσσει πια την κοινή γνώμη.

»Προστίθεται και αυτός στη μακρά σειρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους για να συνάπτουν συμβάσεις προς ίδιο όφελος.

»Αυτή τη φορά πρόκειται για 400.000 ευρώ.

»Μικροποσό μπροστά στον κύριο Μαραβέγια και στον κύριο Πάτση, στα 8.5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της.

»Το μόνο που δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει είναι οι απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους.

»Αυτή τη φορά, κατά τον κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το ”ασυμβίβαστο”. Καλή προσπάθεια κύριε Χειμάρα».

ΠΑΣΟΚ: Κυριαρχεί η «αριστεία» στις πολιτικές αντιδράσεις

Με ένα ειρωνικό σχόλιο, το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα, και στον τρόπο με τον οποίο απάντησε στις κριτικές που δέχθηκε, καθώς υποστηρίζει πως δεν γνώριζε, το 2019 που εκλέχθηκε, για το ασυμβίβαστο.

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την κυβέρνηση και υπενθυμίζει την περίπτωση Πάτση.

«Μετά την περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, και αυτή του Θέμη Χειμάρα έρχεται να αποκαλύψει την πραγματική ‘αριστεία’ της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που αντιλαμβάνεται την εξουσία ως μέσο εξυπηρέτησης των ‘ημετέρων’ εις βάρος του ελληνικού λαού», σημειώνει σκωπτικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και προσθέτει χαρακτηριστικά πως «η δικαιολογία του κ. Χειμάρα πως ‘δεν γνώριζε’ ότι ασκούσε τη δραστηριότητά του κατά παράβαση του συνταγματικού ασυμβιβάστου και των νόμων, προκαλεί μόνο θυμηδία».

ΚΚΕ: «ΝΔ το κόμμα των ανήξερων»

Με σκωπτικό και ειρωνικό τρόπο σχολιάζει και το ΚΚΕ την υπόθεση Χειμάρα και την αντίδραση του βουλευτή μετά τις αποκαλύψεις.

«Ένας ακόμη επιχειρηματίας – βουλευτής της ΝΔ, ένας ακόμη που αξιοποιεί την ιδιότητά του για επιχειρηματικές δοσοληψίες με το δημόσιο, ένας ακόμη που δηλώνει άγνοια και παριστάνει προκλητικά τον ανήξερο.

»ΝΔ, το κόμμα των ‘ανήξερων’ και η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο!», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ25: Ένας ακόμα «άριστος»

«Ένας ακόμα ‘άριστος’ στις μπίζνες εις βάρος του δημόσιο, ‘αντικρατιστής’, βουλευτής της ΝΔ», σχολιάζει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σημειώνει: «Κύριε Μητσοτάκη, τελικά πόσους Πάτσηδες έχει η παράταξή σας, που ως συνήθως ‘δεν ξέρουν’ ή αυτοί, ή ‘δεν ξέρετε’ εσείς; Γι’ αυτό σας ονομάζουμε ‘Μητσοτάκης Α.Ε.’ και γι’ αυτό πρέπει να φύγετε».

Σχετικά άρθρα