Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακάρ: Δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων – Αλαζόνας η Ελλάδα

Ακάρ: Δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων – Αλαζόνας η Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας -μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες- από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αυτή τη φορά στην εφημερίδα Χουριέτ.

Η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζόνας που παραβλέπει τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ στην τουρκική εφημερίδα προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να βάλει φρένο στην «κακομαθημένη» Ελλάδα.

«Πάντα δηλώναμε πως σεβόμαστε τα σύνορα, το Δίκαιο και τους νόμους των γειτόνων μας και προσδοκούμε ειρήνη, φιλία, διάλογο, καλή γειτονία και συνεργασία.

»Παρά τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, η Ελλάδα συνεχίζει την παράνομη στάση και τις προκλήσεις για να κλιμακώσει την ένταση» είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σε σχέση με την επέκταση των χωρικών υδάτων, είπε «δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση.

»Μιλάτε για την Τουρκία με μια ακτογραμμή 1800 χλμ και η Τουρκία θα μπει σε διεθνή ύδατα με την άδειά σας.

»Ποιος θα το δεχόταν αυτό; Λέμε στην Ελλάδα, “ο λάθος λογαριασμός θα επιστραφεί από την Άγκυρα”».

Σε ό,τι αφορά την δήλωση της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, σχετικά με τον επεκτατισμό της Τουρκίας, τον οποίο έφερε ως θέμα στο τραπέζι η Ελλάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης, ο Ακάρ συνέχισε σε προκλητικό τόνο, λέγοντας πως δεν θα κάνει σχόλιο, κάτι βέβαια που έκανε σημειώνοντας:

«Ποιος ήταν επεκτατιστής; Η Ελλάδα, που τριπλασίασε την επικράτειά της από τη στιγμή ίδρυσης του κράτους της ή η Τουρκία, που σέβεται την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της;».

Σχετικά άρθρα