Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στον χώρο του ΑΠΘ

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στον χώρο του ΑΠΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εβραίοι, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Μακεδονία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιες παράνομες και ανήθικες ενέργειες.

«Η ελληνική πολιτεία και κοινωνία απορρίπτουν ανεπιφύλακτα κάθε πράξη ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού οπουδήποτε και αν εκδηλώνεται», σημειώνεται.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση, με ναζιστικά σύμβολα, μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης.

«Η ελληνική πολιτεία και κοινωνία απορρίπτουν ανεπιφύλακτα κάθε πράξη ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού οπουδήποτε και αν εκδηλώνεται.

»Πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει σε μια πόλη που θρήνησε 50.000 μέλη της ιστορικής εβραϊκής της κοινότητας, συμπατριώτες μας που έπεσαν θύματα κατά το Ολοκαύτωμα επί ναζισμού, απλώς επειδή ήταν Εβραίοι», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε τέτοιες παράνομες και ανήθικες ενέργειες», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα