Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ για Σμυρλή: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να «ξεπλύνει» τον «άνθρωπο του στο ΥΠΕΞ»

ΣΥΡΙΖΑ για Σμυρλή: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να «ξεπλύνει» τον «άνθρωπο του στο ΥΠΕΞ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Ιωάννης Σμυρλής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παρακολουθήσεις, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις, Υποκλοπές, Υπουργείο Εξωτερικών,

Σε μια σκληρή ανακοίνωση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γιάννη Σμυρλή, η οποία έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σμυρλής στην επιστολή παραίτησης του αναφέρει ότι παραιτείται για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Σμυρλής είχε κατηγορηθεί ευθέως από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες διότι ήταν επικεφαλής του τμήματος της ελληνικής γραφειοκρατίας που κατά την αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε δύο φορές άδεια για την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη τον Νοέμβριο του 2021.

Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης είχε δημοσιεύσει προ ημερών έγγραφα, που κατά τον ίδιο, αποδείκνυαν αυτή την εξαγωγή, ενώ η κυβέρνηση για μήνες υποστηρίζει πως το ελληνικό κράτος δεν είχε καμία συναλλαγή με εταιρείες που παράγουν ή εμπορεύονται το επίμαχο λογισμικό.

Με τη σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τον κ. Σμυρλή «άνθρωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ» και μιλάει για «ξέπλυμα» του στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» δια της παραίτησής του, ενώ τονίζει ότι η απαίτηση έγινε αφού ο κ. Σμυρλής έκανε τη «βρώμικη δουλειά» στις υποκλοπές.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, και ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, ο Γιάννης Σμυρλής απομακρύνεται δήθεν γιατί επιστρατεύεται στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

»Ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να “ξεπλυθεί” στην κολυμπήθρα του “προεκλογικού αγώνα” δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας.

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, όσο και για αυτές με το Predator που δήθεν τόσο καιρό δεν γνώριζε ποιος το έχει, αλλά το εξήγαγε».

Σχετικά άρθρα