Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχή για ξέπλυμα: Ψάχνει στον Παναμά για την ύπαρξη λογαριασμών της Καϊλή με 28 εκατ. ευρώ

Αρχή για ξέπλυμα: Ψάχνει στον Παναμά για την ύπαρξη λογαριασμών της Καϊλή με 28 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Παναμάς, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Χρηματισμός,

Ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης με επείγον έγγραφο στην ομόλογη Αρχή στον Παναμά, ζητεί να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς, που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καϊλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά και του πατέρα και της μητέρας της ευρωβουλευτή.

Οι λογαριασμοί φέρονται να είναι στην Τράπεζα Bladex of Panama και να ανήκουν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της και την μητέρα της.

Σε αυτούς εμφανίζονται να υπάρχουν 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον πατέρα της και 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την μητέρα της.

Η γνησιότητα των συγκεκριμένων τραπεζικών εγγράφων έχει αμφισβητηθεί από τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, ο κ. Βουρλιώτης έχει ενημερώσει τον Βέλγο εισαγγελέα για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Δηλαδή, για τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειάς της στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει:

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κ. Εύα Καϊλή.

»Επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Σχετικά άρθρα