Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Qatargate – Η Καϊλή γνώριζε για τα χρήματα – Τι «παίχτηκε» με τη γεμάτη λεφτά βαλίτσα

Qatargate – Η Καϊλή γνώριζε για τα χρήματα – Τι «παίχτηκε» με τη γεμάτη λεφτά βαλίτσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Βρυξέλλες, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Κίνημα Αλλαγής, Μαύρο Χρήμα, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ΠΑΣΟΚ, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Φυλακές, Χρηματισμός, Χριστούγεννα,

Σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatargate και τα όσα φέρεται να έχουν ειπωθεί από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση στις βελγικές Αρχές προχωρούν βελγικά και ιταλικά Μέσα.

Ειδικότερα, η βελγική εφημερίδα «Le Soir» αναφέρει ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή ανέφερε ότι η ίδια γνώριζε για τα χρήματα αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου.

«Η Εύα προφανώς γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων και την πηγή τους αφού ζούσαμε μαζί, αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου.

»Μου είχε πει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της», φέρεται να έχει πει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Από την άλλη, σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» αναφέρεται στην υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα η ίδια δηλώνει ότι δεν θα εμπιστευτεί ξανά κανέναν μετά από αυτό που της συνέβη.

Σύμφωνα με την La Repubblica, η κ. Καϊλή κλήθηκε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα των Αρχών: ποιανού ήταν τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι της και γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να τα κρύψει όταν έμαθε τη σύλληψη του Τζιόρτζι.

«Αφού συνελήφθη ο σύντροφός μου, μπήκα στο γραφείο του.

»Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη», φέρεται να έχει πει.

Αφού βρήκε τη βαλίτσα, έναν υπολογιστή και ένα τηλέφωνο κάλεσε τον πατέρα της.

«Έτσι τηλεφώνησα στον πατέρα μου, που ήταν με το μωρό.

»Του ζήτησα να έρθει να πάρει τη βαλίτσα. (…) Είναι μια βαλίτσα για τον Πανστέρι που κρατούσε ο άντρας μου στο σπίτι. (…) Ήξερα ότι ο πατέρας μου θα ήταν με την κόρη μου γιατί είχα βάλει μπιμπερό στη βαλίτσα».

Σε άλλο σημείο η κ. Καϊλή φαίνεται να έχει δηλώσει:

«Ήξερα ότι (σ.σ. ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι) φύλαγε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Αντόνιο Παντσέρι και πιθανόν για το σημερινό αφεντικό του, τον Αντρέα Κοτζολίνο», φέρεται να έχει πει αποδεχόμενη ότι γνώριζε για τα χρήματα.

Σχετικά άρθρα