Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εύα Καϊλή: Στη φυλακή αποφάσισε η βελγική Δικαιοσύνη

Εύα Καϊλή: Στη φυλακή αποφάσισε η βελγική Δικαιοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Βρυξέλλες, Διαφθορά, Δωροδοκία, Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κατάρ, Κίνημα Αλλαγής, Μαύρο Χρήμα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, ΠΑΣΟΚ, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Φυλακές, Χρηματισμός,

Να παραμείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών για το σκάνδαλο QatarGate.

Συγκεκριμένα η απόφαση είναι να παραταθεί η προφυλάκισή της 44χρονης στις φυλακές του Χάρεμ για έναν ακόμη μήνα (ως τις 22 Ιανουαρίου) οπότε και θα επαναξιολογηθεί εκ νέου η τύχη της από το δικαστικό συμβούλιο, όπως προβλέπει το βελγικό δικαιικό σύστημα.

Η Εύα Καϊλή, που είναι αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες, απολογήθηκε για περίπου δύο ώρες, υποστηρίζοντας την αθωότητά της και απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί δωροδοκίας στο πλαίσιο του σκανδάλου QatarGate, αλλά μάλλον δεν έπεισε το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου για συνέχιση της προφυλάκισης της κ. Καϊλή σημαντικό λόγο έπαιξε η δυνατότητα της για απόκρυψη ή καταστροφή στοιχείων με την έξοδο της από τις φυλακές.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Βρυξελλών η κ. Καϊλή έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών και να επανεξεταστεί το αίτημά της να βγει από την φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μετά από 15 ημέρες.

Αν η κ. Καϊλή δεν ασκήσει έφεση το αίτημά να βγει από την φυλακή με περιοριστικούς όρους θα επανεξεταστεί μετά από 1 μήνα.

Το δελτίο τύπου της εισαγγελίας αναφέρει ότι η κ. Καϊλή βρέθηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για την υπόθεση που αφορά οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Η εισαγγελία αναφέρει ακόμη πως για το καλό των ερευνών δεν θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο.

Σχετικά άρθρα