Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πήγαν να καταργήσουν πάλι με τροπολογία το Διαύγεια

Πήγαν να καταργήσουν πάλι με τροπολογία το Διαύγεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Ραγκούσης, Γκίκας Χαρδούβελης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών,

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τροπολογία που επιχειρεί να καταργήσει το «Διαύγεια» εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών,Γιάννης Ραγκούσης.

Με την επίμαχη τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει «αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές, καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους».

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου μετά και από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, προχώρησε στην απόσυρση της παραγράφου που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», που συζητείται στη Βουλή, με την οποία εισηγείτο την προσαρμογή των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) στα νέα δεδομένα του προγράμματος «Διαύγεια».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να περάσει σε άσχετο νομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη σε τροπολογία για το Διαύγεια, η οποία ουσιαστικά οδηγεί στην πλήρη κατάργησή του.

«Παρεισέφρησε από λάθος η διάταξη στην τροπολογία»

Για να δικαιολογήσει την επίμαχη διάταξη που αποδομούσε πλήρως τη Διαύγεια, η κ. Χριστοφιλοπούλου έφτασε να ισχυριστεί ότι «παρεισέφρησε εκ παραδρομής» στην τροπολογία. Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι αν παρεισέφρησε από μόνη της…

«Παρεισέφρησε από λάθος, παράγραφος σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία έθετε με τη διατύπωσή της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια” για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών. Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας, δεν προωθεί το πρόγραμμα “Διαύγεια”, κάτι που εμάς στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους» δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την απόσυρση διάταξης τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», που συζητείται στη Βουλή.

«Για τον λόγο αυτό θα έρθει το υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της σχετικής τροπολογίας» σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ο Ραγκούσης καρφώνει Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση που πρόσφατα κατήργησε την αξιοκρατία στο κράτος επαναφέροντας τον σκληρό κομματισμό στην αξιολόγηση, στις προαγωγές, τώρα καταργεί και τη διαφάνεια. Με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμιώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας» αναφέρει ο πρώην υπουργός.

«Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου – γενικής εφαρμογής – που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές, καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους» σημειώνει ο κ. Ραγκούσης.

«Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, που συνήργησε στο νομοθετικό και αξιακό ανοσιούργημα του κ. Μητσοτάκη, με το οποίο παύθηκαν οι μοναδικοί αξιοκρατικά επιλεγμένοι διευθυντές στη δημόσια διοίκηση, θα συμπράξει και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε;» υπογραμμίζει.

Σχετικά άρθρα