Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – «Απειλή» οι «Έλληνες» του Κασιδιάρη

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στις 7,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – «Απειλή» οι «Έλληνες» του Κασιδιάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Διαφορά 7,5 μονάδων διατηρεί η ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στη πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις (8% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων) στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει 6κομματική Βουλή, αλλά και ότι το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες» βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το να μπει στη Βουλή καθώς συγκεντρώνει 2,5%, ενώ αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ δηλώνουν ότι θέλουν μόνο όσοι ψηφίζουν ΝΔ και συγκεκριμένα το 33%.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, κερδίζοντας μία μονάδα(!) από την προηγούμενη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στα ίδια με 25,5%, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 10% (από 11%) το ΚΚΕ επίσης χάνει μισή μονάδα και βρίσκεται στο 4,5%, η Ελληνική Λύση παραμένει στο 3,5%, ενώ στο 3% μένει το ΜέΡΑ25 και οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνουν 2,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8 μονάδες και συγκεκριμένα με 34% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜεΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες 2,5%.

Ένα από τα βασικά στοιχεία των αποτελεσμάτων της έρευνας, αφορά τη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», δηλαδή τους αναποφάσιστους, η οποία διαμορφώνεται στο 13%, ποσοστό που μπορεί να καθορίσει συνολικά το αποτέλεσμα των εκλογών και όχι μόνο τις ισορροπίες στη Βουλή.

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ σε ποσοστό 33%.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 15%, κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ επιθυμεί το 8%, συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ λέει το 17% και μεγάλου συνασπισμού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) το 8%.

Σχετικά άρθρα